Китай и Иран ще загубят от споразумение за пълна нормализация

...
Китай и Иран ще загубят от споразумение за пълна нормализация
Коментари Харесай

Мнение: Споразумението между Израел и ОАЕ заплашва най-много Иран и Китай

Китай и Иран ще изгубят от съглашение за цялостна нормализация на връзките сред, съобщи Робърт О`Брайън, асистент на президента по националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Сделката сред ОАЕ и Израел, съгласно О`Брайън, ще промени положението на нещата в Близкия изток. Икономическите и културните връзки ще доближат фантастично равнище.. Ще стартират обилни вложения. Това е невероятна договорка за нейните членове, сподели той.
 Иран залови транспортен съд на ОАЕ, задържа екипажа Иран залови транспортен съд на ОАЕ, задържа екипажа
Иран заяви, че е заловил транспортен съд, регистриран в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и е задържал неговия екипаж, което се случва на фона...
Най-големите губещи несъмнено са Иран и Китай, сподели О’Брайън. " Израелците ще получат нови източници на вложения отвън Съединени американски щати и мисля, че ще има доста покупко-продажби, които ще принудят китайците да излязат от израелския софтуерен пазар. Освен това имам вяра, че следва усилване на съдействието в региона на сигурността, което ще бъде извънредно неподходящо за Иран ", сподели помощникът на американския президент Доналд Тръмп.
На 13 август Тръмп разгласи, че Израел и ОАЕ са постигнали съглашение за цялостната нормализация на двустранните връзки. Според споразуменията Израел ще спре разширението на суверенитета си върху еврейските селища на Западния бряг на река Йордан, което е планувано в американския проект за споразумяване на палестино-израелския спор. Делегациите от Израел и ОАЕ скоро могат да подпишат двустранни съглашения, в това число за вложения, туризъм, сигурност, телекомуникации, технологии, енергетика, опазване на здравето, просвета, околна среда и взаимно определяне на посолства.
О`Брайън сподели още, че Съединени американски щати разчитат на ново потомство палестински водачи, които да заместят настоящето палестинско управление.
Помощникът на президента на Съединени американски щати беше запитан дали Палестинската власт е в положение да предприеме нови начинания за споразумяване на Близкия изток в светлината на съглашението за нормализиране на връзките сред Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ). Известно е, че Палестина разгласи отдръпването на своя дипломат от ОАЕ и назова решението за нормализиране на изменничество и „ заличаване на арабската мирна самодейност “. О`Брайън изрази мнението, че младите палестинци, както и младежите в останалия свят, желаят да си обезпечат жилище, да основат семейство и да реализират положително бъдеще. „ Проблемът е в това остаряло управление, което е обвързвано с Организацията за избавление на Палестина и споделя мисленето на марксистко-ленинската революционна битка от 50-те и 60-те години “, продължи той.
 Първи забележими признаци на напрежение в ОАЕ поради съглашението с Израел Първи забележими признаци на напрежение в ОАЕ поради съглашението с Израел
Група деятели от Обединените арабски емирства (ОАЕ) се опълчиха на съглашението за нормализиране на връзките сред Израе...
Имаме потребност от ново потомство по-млади палестински водачи, които желаят прелестно бъдеще за себе си, своите арабски братя и израелски съседи. Готови сме да им помогнем да реализират това бъдеще и се надявам скоро да свидлив ръката ни за помощ, сподели О`Брайън.
Той отговори позитивно на въпроса дали е допустимо да се чакат в бъдеще нови съглашения, сходни на подписаните сред Израел и ОАЕ. „ Вярвам, че ще има покупко-продажби, само че без да се обвързва с изборния график “, заключи помощникът на американския президент по националната сигурност.
На 28 януари президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, дружно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, разгласи във Вашингтон основните разпореждания на по този начин наречената „ Сделка на века “ - проект за спокойно палестино-израелско съглашение, учредено на взаимното признание на двете страни. Вашингтон предлага неразривно да свърже палестинската територия, която се състои от линията Газа и Западния бряг на река Йордан, с високоскоростни транспортни връзки и да признае единствено част от Източен Йерусалим като столица на арабската страна (според Нетаняху приказваме за предградието на Йерусалим Абу Дис). В същото време Доналд Тръмп назова целия Йерусалим „ неделима столица “ на Израел и разгласи желанието на Съединени американски щати да признаят еврейските селища като израелска територия.
На 20 май палестинският президент Махмуд Абас в обръщение до съветския президент Владимир Путин изиска да провежда конференция в Москва по уреждането на палестино-израелския спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР