Китай е взел решение временно да затвори генералното си консулство

...
Китай е взел решение временно да затвори генералното си консулство
Коментари Харесай

Китай временно е затворил генералното си консулство в Измир

Китай е взел решение краткотрайно да затвори генералното си консулство в Измир (Западна Турция) на фона на напрежението в връзките сред Пекин и Анкара, оповестява ТАСС, като се базира на оповестено през вчерашния ден известие на посолството на Китай в Анкара, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Официалното разкриване на генералното консулство на Китай в Измир се състоя през септември 2015 година и от този момент то играеше значима роля в подобряването на съдействието сред Китай и региона на Измир. Китайската страна реши от 28 февруари 2019 година краткотрайно да затвори генералното консулство в Измир и уведоми за това Анкара.

Турската страна съобщи, че е посрещнала това с схващане. Цялата дипломатическа и консулска работа, вместо от генералното консулство в Измир, ще се реализира в този момент от посолството на Китай в Анкара ", се показва в известието.

Говорителят на турското външно министерство уточни при започване на февруари, че " към този момент не е загадка ", че Китай е задържал над милион уйгури в лагери, които той дефинира като " концентрационни ". Тюркското мюсюлманско население в Западен Китай е подложено на напън и на систематична асимилация, добави представителят.

Китайската политика към уйгурското малцинство е позор за човечеството, съобщи представителят, който прикани китайските управляващи да затворят лагерите и да съблюдават човешките права на уйгурите. След това Китай публично стачкува пред Турция по отношение на острите рецензии на Анкара.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР