Китай е поискал от базираните в Пекин чуждестранни посолства и

...
Китай е поискал от базираните в Пекин чуждестранни посолства и
Коментари Харесай

Призив на китайското МВнР разгневи чуждите дипломати в страната

Китай е изискал от основаните в Пекин задгранични посолства и интернационалните организации да не излагат върху външните стени на постройките си " политическа агитация ", най-вероятно визирайки знаците, показващи поддръжка за Украйна. Това са споделили няколко дипломатически източника в китайската столица, представени от японската организация Киодо.

Много посолства в Пекин сложиха билбордове, изобразяващи украинското знаме с послания на китайски и британски, като хаштага #Заставаме зад Украйна, с цел да показват солидарността си с източноевропейската страна, бореща се против съветската инвазия от февруари предходната година, написа „ 24 часа “.

В известие на китайското външно министерство от 10 май посолствата и интернационалните организации се приканват да не употребяват външните стени на постройките си за агитация и да " заобикалят да провокират спорове сред страните ".

Стъпката породи остра отрицателна реакция от страна на дипломати от Европа и други райони, като никой към този момент не е свалил въпросните билбордове.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР