Китай е готов да обсъди присъединяването си съм Всеобхватното и

...
Китай е готов да обсъди присъединяването си съм Всеобхватното и
Коментари Харесай

Пекин и Лондон са кандидати за Транстихоокеанското партньорство

Китай е подготвен да разиска присъединението си съм Всеобхватното и прогресивно съглашение за Транстихоокеанско партньорство (СРТРР), с цел да насърчи икономическата глобализация и районната икономическа интеграция, съобщи представителят на Търговското министерство Гао Фън, представен от Радио Китай.

В момента Пекин изследва интензивно опциите за включването си в комерсиалното съглашение, без обаче да прецизира времеви рамки.

Миналата година Пекин разгласи готовността си да се причисли към Всеобхватното и прогресивно съглашение за Транстихоокеанско партньорство, откакто малко преди този момент подписа съглашението за Регионално всеобхватно икономическо партньорство с АСЕАН, Южна Корея, Япония, Австралия и Нова Зеландия. Част от тези страни са също участници в СРТРР.

Миналата седмица Англия разгласи, че ще кандидатства за присъединение към големия блок от 11 страни.

"Международният търговски секретар Лиз Тръс публично ще изиска Англия да се причисли към CPTPP, пазар, представляващ половин милиард души и към 13,5% от международната стопанска система ", се споделя в публично известие.

Този ход идва, откакто Англия напусна Европейския съюз и постави завършек на повече от четиридесет години участие, след пет години на комплицирани търговски договаряния с блока. Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че новото партньорство ще донесе големи стопански изгоди за британците.

“Кандидатстването за участие демонстрира упоритостта ни да вършим бизнес при най-хубавите условия с нашите другари и сътрудници от цялостен ​​свят и да бъдем въодушевен първенец в международната свободна търговия “, сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР