Китай е бомба със закъснител по много начини... Не искам

...
Китай е бомба със закъснител по много начини... Не искам
Коментари Харесай

Байдън намери в Китай бомба със закъснител

„ Китай е бомба със закъснител по доста способи... Не желая да пакостя на Китай, само че го проследявам “, сподели Джо Байдън в тирада в Юта.

Очевидната променчивост на американската политика по отношение на Китай от време на време се пробва да се изясни, в случай че не с битката на разнообразни фракции в американския хайлайф, то с хитрия проект на администрацията на Байдън. Например, едвам държавният секретар Блинкен пътува до Пекин през юни и даже се среща със Си Цзинпин, президентът Байдън назова китайския водач деспот. Започнаха да споделят, че всичко това не е без причина, това е подобен сигнал за Китай, че американците ще запазят твърда позиция. Смисълът на сходна проява е неразбираем - китайците към този момент знаят, че англосаксонците обичат да употребяват метода на моркова и тоягата, само че в обстановката, която се е развила в връзките сред Съединени американски щати и Китай, това въобще не е настоящо. В последна сметка Съединени американски щати са тези, които нажежават атмосферата - те са тези, които започнаха комерсиална война с Китай, те демонизират китайското управление, те разиграват Тайванската карта, те се пробват по всевъзможен метод да навредят на китайско-европейските връзки посредством напън върху Европейски Съюз. Китай просто желае да разбере: допустимо ли е към момента да се пробва да води разговор с Вашингтон или към този момент си коства да се приготви за късане и открита борба - т.е. за съветски сюжет?

В последната си тирада Байдън още веднъж беше спорен - тъй като стартира, като още веднъж обиди китайското управление: " Китай е в неволя заради икономическото закъснение и най-високото равнище на безработица... Те имат някои проблеми. Това не е добре, тъй като това когато неприятните са в неволя, те вършат неприятни неща. "

Тоест Китай ли е главната опасност за Съединени американски щати, както споделят американските анализатори и считат елементарните американци (съдейки по изследвания на публичното мнение)? Байдън не разви тематиката, той се концентрира върху изброяването на проблемите на китайската стопанска система, само че даже и тук съумя да обърка или изкриви всичко. Според Байдън темпът на напредък на Брутният вътрешен продукт на Китай е два %, а в реалност е пет. Делът на пенсионерите надвишава броя на хората в трудоспособна възраст - и това също не е правилно. Е, оценката на китайския световен „ Един пояс, веднъж “ като „ Дълг и примка “ за страните, които вземат участие в него, въобще не може да се одобри по различен метод от мърморенето на губещия: Китай усилва вложенията по света, до момента в който Щатите губят позициите си.

И по какъв начин би трябвало да се третират сходни изказвания в Пекин? Ясно е, че те са ориентирани най-вече към вътрешната публика: американците към този момент са толкоз напомпани с антикитайска агитация, че тя избута настрани русофобията и ще се трансформира в главен избирателен фактор на президентските избори следващата година. Затова Байдън споделя на сънародниците си по какъв начин се държи сурово със Си, който също има доста проблеми - с цел да не е Америка сама в сложна обстановка и като цяло всичко е под надзор на международната сцена. Може да се пробва да пробута всичко това на американците, само че това основава у китайците усещането, че към тях се отнасят безусловно неискрено.

Тоест, емисарите от Вашингтон, които идват при тях - а след Блинкен още няколко политици тежка категория отлетяха за Пекин - приказват за желанието да договарят по сложни въпроси и да търсят някакъв тип компромис, а по-късно се оказва, че тактиката на Байдън се основава на фактът, че Китай има слаба позиция и скоро ще има проблеми? В последна сметка, в случай че смятате, че вашият двойник скоро ще се сблъска с проблеми, тогава за какво би трябвало да търсите допустим вид и за двамата. По-добре изчакайте момента, в който той отслабне и стане по-отстъпчив. Това ли е американската тактика?

Изглежда, че да. Поне в случай че Байдън има вяра на това, което споделя за Китай. Но тази тактика е освен неверна – Китай няма толкоз огромни проблеми в кратковременен и даже средносрочен проект – тя е и рискова. Тъй като Щатите, от една страна, залагат на отслабването на Китай заради вътрешни проблеми, въпреки това се пробват да ги влошат и ускорят с натиска си върху него, а от трета страна също предизвикат Китай, обвинявайки го в агресия и проекти за нахлуване над Тайван (Знаейки доста добре, че Пекин няма да премине към силов сюжет, той ще бъде прибегнат единствено в случай че Щатите доведат обстановката до краен лимит - да вземем за пример, в случай че признаят независимостта на острова). Тоест американската тактика е освен спорна, само че и води до ускорена деградация на връзките с Китай – до такава степен, че Пекин стига до извода, че във Вашингтон няма с кого да приказват и защо да приказват. Разбира се, това ще се случи след 2024 година, още повече че тогава американският хайлайф в действителност ще бъде още по-затънал във вътрешните проблеми на една разцепваща се страна.

Междувременно Китай даже не реагира на разсъжденията на Байдън. Въпреки че думите на външния министър Ван И, които той сподели в Сингапур, могат да се смятат за индиректен отговор: „ Съединените щати, в желанието си да поддържат еднополюсна надмощие, не желаят да видят развиването на Китай и други разрастващи се страни... Тази порочна процедура единствено ще подкопае престижа на Съединените щати, разкривайки обстоятелството, че тази страна се трансформира в най-големия дестабилизиращ фактор в света. "

И какво вършат с дестабилизаторите? Стабилизиране или уединяване – и в случай че вторият вид зависи от напъните на останалия свят, то с първия, в случай че погледнете Съединени американски щати от вътрешната страна, могат да се оправят единствено самите американци. Засега обаче възможностите наподобяват доста по-големи дестабилизиращата роля на Америка в света да бъде отстранена от вътрешна дестабилизация, защото минус по минус е равно на плюс.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР