Китай, член на БРИКС, се възползва от спада в цените

...
Китай, член на БРИКС, се възползва от спада в цените
Коментари Харесай

БРИКС: Китай се запасява с огромни количества петрол

Китай, член на БРИКС, се възползва от спада в цените на суровия нефт, трупайки към 1.39 милиона барела на ден.

Страната се възползва от опцията да акумулира на ниска цена недопечен нефт от глобената Русия, която е принудена да продава на по-ниски цени.  

През декември миналата година страната доста усили покупките си на нефт, вследствие на което сега има ресурси, равняващи се на шестмесечни доставки.  

Въпреки неналичието на обществено обявяване на стратегическите си ресурси, анализаторите подозират, че Китай съхранява недопечен нефт на стратегическо равнище. Освен от Русия, Китай придобива недопечен нефт с отстъпка и от други разрастващи се страни по света.

Докладите сочат , че единствено през декември 2023 година от Китай са придобивали 1.39 милиона барела недопечен нефт на ден, което е доста нарастване по отношение на покупката от 20,000 барела на ден през ноември предходния месец.  

Представители на промишлеността настояват, че Китай интензивно се доставя с нефт в международен мащаб, като се изключи Съединени американски щати, заради нарасналите цени на транспортите.

С упованието за внезапно повишаване на търсенето на нефт към средата на 2024 година Китай евентуално би могъл да извлече голяма облага, като продаде запасите си на други страни на по-високи цени.  

Освен това има спекулации, че Китай, дружно с други членове на БРИКС, може да повлияе на страните да уреждат заплащанията за нефт в китайски юани , а не в щатски долари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР