Китарата, с която фронтменът на „Нирвана“ Кърт Кобейн свири в

...
Китарата, с която фронтменът на „Нирвана“ Кърт Кобейн свири в
Коментари Харесай

Китара на Кърт Кобейн отива на търг - slava.bg

Китарата, с която фронтменът на „ Нирвана “ Кърт Кобейн свири в шоуто MTV Unplugged, пет месеца преди да се самоубие, отива на търг в Бевърли Хилс през юни.

Китарата е модел Martin D-18E от 1959 година и се предлага дружно с калъфа си за предпазване. Музикалният инструмент е част от аукциона „ Музикални икони “ на Julien’s Auctions. Събитието ще се организира на 19 и 20 юни.

Тази значима китара е заслужила мястото си в историята на рокендрола като инструмента, на който свири един от най-влиятелните музиканти и икони на рока в едно от най-великите и запаметяващи се осъществявания онлайн

споделя президентът на аукционната къща Дарън Джулиън. По думите му в специфичния куфар за предпазване има още употребен пакет струни, три перца и плюшена торбичка, на която са бродирани изображения на лъжичка, вилица и ножче. Говори се, че в едно от отделенията на калъфа музикантът е съхранявал хероина, към който е бил привързан в последните години от живота си.

Преди да бъде пусната в продажба на търга, китарата на Кобейн ще бъде изложена в „ Хард рок кафе “ на „ Пикадили съркъс “ в Лондон. На инструмента Кобейн е залепил флайер от албума на групата Poison Ideа и стикер на авиолиниите на Аляска.

През октомври 2019 година жилетката на Кобейн, с която свири на концерта MTV Unplugged, се продаде в същата аукционна къща за 334 хиляди $.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР