Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски,

...
Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски,
Коментари Харесай

Заместник-ръководител на канцеларията на Зеленски подаде оставка

Кирило Тимошенко , заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски , съобщи през днешния ден, че е изискал през вчерашния ден от Зеленски да бъде освободен от отговорностите си, съобщи Ройтерс.

" Благодаря на президента на Украйна Володимир Зеленски за доверието и за опцията да правя положителни каузи всеки ден и всяка минута ", написа Тимошенко в " Teлеграм ".

Тимошенко не уточни причина за оставката си. Украинските медии оповестиха, че оставката на Тимошенко може да е част от кадровите промени , които разгласи Зеленски.

Декрет, с който Зеленски приема оставката на Тимошенко, бе оповестен на уеб страницата на президента.

Зеленски съобщи през вчерашния ден, че тази седмица ще бъдат оповестени лични промени в държавното управление , в областите и в силите за сигурност, откакто в медийното пространство се появиха изказвания, че украински представители нелегално са се обогатили около войната с Русия.
Тридесет и три годишният Тимошенко стана заместник-ръководител на президентската канцелария през 2019 година Той беше част и от предизборния екип на Зеленски.

След като съветските сили нахлуха в Украйна през февруари предходната година, Тимошенко се е забъркал в няколко абсурда, свързани с това, че употребил скъпи коли за персонални потребности, настояват украински медии. Той отхвърля всички обвинявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР