Кирил Петков в прав текст каза, че в България и

...
Кирил Петков в прав текст каза, че в България и
Коментари Харесай

Кирил Петков: В България и в Северна Македония се опитват с някакви глупости да ни скарат

Кирил Петков в прав текст сподели, че в България и в Северна Македония има лобита, които имат интерес връзките сред двете страни да се скапват и търсят всяка опция да основават раздори с " нелепости ".

Кирил Петков даде самобитен брифинг в коридорите на Народното събрание. Там той беше поради разискването на Бюджет 2022.  Премиерът разяснява и протичащото се по оста Русия - Украйна, съобщи Бургас 24.

" България оттук насетне е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО. Силата на тези съюзи е да се приказва с един глас. Ние вярваме в целостта на Украйна, имаме вяра, че всяка страна - в тази ситуация - Русия, в случай че влезе с танкове в непозната страна, това е нарушение на интернационалното право ", заяви Кирил Петков.

" Приготвяме разновидности, по този начин, че да не останем без енергийни източници, да имаме проект " В " - какво се случва във всяка една от обстановките.  Гледаме българския интерес, само че имаме едно общо мнение по въпроса с Европа ", добави министър председателят.

Кирил Петков говори и за срещата си с българите в Северна Македония.

" Това, което аз потвърдих е, че техните права са голям приоритет за българското държавно управление и по едно и също време с това се съгласихме дружно, че най- положително нещо е да забележим Северна Македония в Европа. Това е дълготрайно общата ни тактика. "

Кирил Петков даде и своето пояснение за фотографията, от която беше отрязан Димитър Ковачевски по време на Мюнхенската конференция.

" Всички водачи, от всички страни са затворен в едно доста малко пространство, то това е чарът на тази конференция. Всичките мои фотоси, нормално има по 5-6 водача, заедно, те всичките са там и поста, който аз направих желаех да кажа доста ясно и да заявя нашите интернационалните сътрудници. в моя пост всичките фотоси бяха с двама индивида. След това през вчерашния ден направих доста явен пост за Ковачевски. Това, което се пробват да направят  и тук и в Северна Македния, пробват се с някакви нелепости да ни изкарат от диалогичния и градивен звук. Аз няма да разреша тези провокации и го показах в моя идващ фейсбук пост, че кой на каква фотография е - няма никакво значение за общата ни тактика. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР