Кирил Петков от ПП и Атанас Атанасов от ДБ представиха

...
Кирил Петков от ПП и Атанас Атанасов от ДБ представиха
Коментари Харесай

Очаквано: ПП-ДБ се отказаха да сливат службите, но внасят промени за шефовете им

Кирил Петков от Политическа партия и Атанас Атанасов от Демократична България показаха в Народното събрание законопроекта си за промени в службите. Коалицията се отхвърля от сливането на службите, само че внася в Народното събрание хрумвания за смяна при назначенията в тях.

Петков изясни, че предходната седмица е бил в Австрия на среща с доста партии, в това число и с външния им министър, а тематиката на диалог била Шенген. " Те обявиха ясно, че най-големият въпрос за тяхното несъгласие е сигурността на миграционните потоци, осведомителна сигурност. От мининстър-председателя знам, че прави всичко допустимо да убедят нашите австрийски и нидерландски сътрудници, че сме подготвени. Тази отговорност е освен на Министерски съвет, а и на Народно събрание. Ето за какво с ген. Атанасов през днешния ден входираме законите за промяна на службите за сигурност ", разгласи експремиерът. Според него службите би трябвало да бъдат реформирани, а доверието към тях да се увеличи.

" Колегите от ГЕРБ демонстрират непълна подготвеност да поддържат в този миг законите, надяваме се да преразгледат това тяхно мнение. Надяваме се Шегнен за тях да е подобен приоритет, какъвто и е и за нас. Надявам се да не се изчаква да пристигна ротацията, с цел да предвижим Шенген, тъй като идват евроизбори и избори в Австрия. Не може да чакаме повече ", настоя Петков.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж разкритикува проектите за смяна.  " В момента ръководителите на тези служби се употребяват с огромно доверие от сътрудниците. Това го знам от първо лице. Неслучайно шефът на ДАНС беше награден от неговия сътрудник в Съединени американски щати ", разяснява той и разкритикува сътрудниците си, че  приказват на ангро, че службите са цялостни с съветски шпиони. Да ги извадят на показ и да ги дадат на съд, щом знаят за такива. " Нека да си показват законите. ще ги разгледаме, само че ще се приказва за тях след изборите. Категорично съм срещу народен представител от една партия да става началник на работа ", добави Борисов от Пловдив.

Миналия месец водачът на ГЕБ даде поръчка, че няма да поддържа проектите на ПП-ДБ за обединение на службите, а Делян Пеевски то Движение за права и свободи призна, че без единодушието на най-голямата парламентарна група, законът няма по какъв начин да мине и също отдръпна поддръжката на придвижването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР