Кирил Петков, лидер на Продължаваме промяната, изнесе своята реч при

...
Кирил Петков, лидер на Продължаваме промяната, изнесе своята реч при
Коментари Харесай

Кирил Петков посочи принципите на ПП като конструктивна опозиция

Кирил Петков, водач на Продължаваме промяната, изнесе своята тирада при откриването на 48-мото Народно събрание.

Ето какво сподели той:
-->
" Всички ние сме определени с гласовете на българските жители и дадохме дума да решим проблемите на хората. И да градим България, за която си мечтаем. В този парламент Политическа партия ще възвърне работата си оттова, където беше спряна. Като градивна опозииця ще се водим от 2 правилото - да оправдаем доверието на нашите гласоподаватели като осъществим предизборните си обещания. Да работим за значимите неща за нашите гласоподаватели.

Ще настояваме нито един налог да не бъде нараснал. Бюджетният недостиг да не надвишава 3%. Цената на тока да не надвишава 250 лв.. Ще работим за таван за цената на газа. Прагът за регистрация по Данък добавена стойност да се усили до 160 000 лева Да има още едно нарастване на пенсиите. Прагът на бедността да стигне минималната работна заплата. Две цени за ток, вода и парно. Учителските заплати да бъдат 125% от междинната. Минималната заплата на всички лекари да е 2000 лв.. Програмата за следучилищни занятаия за спорт и изкуства да продължи. Още през днешния ден ще внесем законопроект за антикорупционната комисия. Главният прокурор да бъде разследван от самостоятелен арбитър. Ще продължим стъпките за влизане в Шенген и в еврозоната. Ще работим България да е равнопоставен и почитан член на НАТО. Границите са неприкосновенни, настояваме да се приключи противозаконната окупация на Украйна. За всички в залата, които се назовават евроатлантици - няма по какъв начин да си подобен, в случай че не държиш на върховенството на закона и не настояваш за унищожаване на корупицята.

Заплахата от война в Украйна не би трябвало да притъпява законността в България.

 Искам да запитвам всички патриоти - когато се движите по ул. " Граф Игнатиев ", минете по бул. " Дондуков ", около храм-паметник " Александър Невски " и стигенте до паметника на Съветската войска - какъв брой монументи на български царе видяхте?

Време е да спрем с псевдонационализма. В тази полемика ще бъдем градивни. Да създадем по този начин, че нашите деца да се гордеят с предците ни, които са създали България самостоятелна без помощта на Големия барт и макар Великите сили.

Хората чакат работеща правосъдна система, чужзди компании да работят у нас, да запазим природата, да развиваме българското земеделие и туризъм. Решаването на тези проблеми е ключ и за демографската рецесия. Защо българските фамилии да не могат да отглеждат повече от 2 деца, когато приходите го разрешават? 

Какво ни е попречило през тези години да реализираме тези неща - отговорът е в нарушаване на двата правилото - да оправдаем доверието на бълагрските избиартели и да работим по решаавне на същинските им проблеми.

Яростно ще подлагаме на критика всеки, който сложи своя интерес над този на българските жители. Вярваме, че Съединението прави силата. Но обединяването е с хора, които са подготвени да платят персонална цена, тъй че публичната фантазия да стане факт.

Време е да поставим точка на безкрайния политически преход. Време е обединението на бълагрите да се случи, само че на база на кардинални решенияа, а не на подмолни ангажименти ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР