Кирил Петков и Асен Василев не биха могли да бъдат

...
Кирил Петков и Асен Василев не биха могли да бъдат
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Петков и Василев не биха могли да бъдат кандидати за премиер

Кирил Петков и Асен Василев не биха могли да бъдат претенденти за министър председател, съобщи пред NOVA NEWS политологът доцент Антоний Гълъбов.
" Дори в по-голяма степен Асен Василев. Тези две фигури не могат да съберат нужната поддръжка. " - уточни той.

Според него не се виждат старания да се възвърне най-малко частично парламентрания разговор: „ Аз не виждам систематични старания да бъде получена поддръжка за възможния мандат за сформиране на държавно управление. За това би било належащо Политическа партия да предложи освен конструкция и състав на кабинет, а и доста къса и ясна управническа стратегия до края на тази година, в случай че не до пролетта на идната година.”

Гълъбов назова „ политическа корупция и търговия с влияние” метода, по който се търси поддръжка от Политическа партия: „ Когато един министър-председател в оставка твърди, че има потребност просто от 121 народни представители, а не води договаряния, това е търговия с влияние”, безапелационен е политологът.

„ Всички се подготвят за избори и са в предизборна акция. Но това е вреда за бюджета.” - разяснява още доцент Антоний Гълъбов и предвижда, че ще стигнем до нова актуализация в края на годината.

" Все по-възможни и евентуални наподобяват предварителните избори за сметка на сформирането на парламентарно болшинство в този парламент ", разяснява и политологът Христо Панчугов. „ Никой не желае предварителни парламентарни избори, само че събитията неизбежно ще доведат до предварителни избори. Не е допустимо да се формулира дневен ред, който да е сплотяващ.” - изясни той.

През неговия взор: „ Дали ще има болшинство остава второстепенният въпрос. Първостепенният е дали въобще има нещо, което събира тези политически обединения.”
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР