Кирил Петков и Асен Василев действат по един непарламентарен начин,

...
Кирил Петков и Асен Василев действат по един непарламентарен начин,
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: Петков и Василев се опитват да си осигурят власт на всяка цена

" Кирил Петков и Асен Василев работят по един непарламентарен метод, по който се пробват да си обезпечат власт непременно ".

Това сподели пред БНР Пламен Данаилов, член на " ИТН " и заместник-министър на енергетиката в оставка, който разяснява диалозите, които водачите на " Продължаваме промяната " водят с обособени депутати от парламентарната група на Има Такъв Народ.

Той удостовери изрично, че неприятното финансово ръководство на страната е повода Има Такъв Народ да не е към този момент част от ръководещата коалиция.

Пламен Данаилов предизвести, че стопанската самодейност понижава в бизнеса:

" Наистина българската стопанска система пораства като иднос, само че това е обвързвано с конюнктурни обстоятелства - високите цени на електрическа енергия и войната в Украйна. Държавата не откри опция да влага в нашата стопанска система. Не се сътвориха предпоставки за инвестиция и оттова за развиване на бизнеса. За 5 месеца на годината сме изпълнили единствено 10% от финансовите разноски. Когато страната се отдръпва и не влага в стопанската система, това е явен сигнал към бизнеса и той също не влага ".

По думите му Планът за възобновяване е понижен с 10%:

" Ще получим с 570 млн. евро по-малко. Тук има справедливи аргументи, тъй като спадът в Брутният вътрешен продукт през 2020 и 2021 не е толкоз огромен, колкото е в началото регистрирано. Тук беше ролята на министъра на финансите да контракти тези средства да останат за България ".

В предаването " 12+3 " Пламен Данаилов дефинира като неразбираема и без съответни задължения програмата, с която Политическа партия търсят поддръжка за основаване на ново държавно управление:

" Надявам се сътрудниците ми от Има Такъв Народ, които се отделиха от групата ни, да не гласоподават за такова ръководство с такава извънредно неприятна политика, която води към рецесия българската стопанска система ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР