Кирил Петков, Асен Василев и екипът им от Продължаваме промяната

...
Кирил Петков, Асен Василев и екипът им от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Хр. Иванов: Парламентарната република трябва да бъде възстановена

Кирил Петков, Асен Василев и екипът им от " Продължаваме промяната " съумяха да обединят целите на четири партии, които са разнообразни като идеология и агрегатно положение и да сформират държавно управление от техните представители. Това съобщи в " Още от деня " съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Той призна, че ще има компликации пред сходна структура, които са подбудени точно от разликите, само че означи, че сега излизаме от интервал на униформеност, в който решенията се съобразяваха само с волята на Бойко Борисов.

Поставили сме ръководството в карантина по отношение на носителите на корупционния вирус, тъй че то да стартира да се чисти, добави Христо Иванов. Той не изключи опцията депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи да поддържат промени, които ще оказват помощ България да се освободи от корупционните зависимости, само че акцентира, че няма по какъв начин техните върхушки да не бъдат сложени в изолираност. Според него по различен метод прокуратурата не би могла да си свърши работата.

" Ако можем да преминем към нова политическа просвета, в случай че сме разнообразни, само че можем да работим дружно по съответни тематики и разликите да не са рецесии всякога, когато ги има, това е добър знак и ще е отрезвяване на всички участници за това, че всеки може да има всевъзможни искания, само че в случай че фокусът е върху това, което можем да свършим - нещата стават малко по-лесни ", разяснява Иванов.

Според него правосъдната промяна и електронното ръководство, което пък значи административната промяна, са два вектора на дълбока смяна на българската държавност. По думите му, в случай че държавното управление успее да ги организира, това би решило дълбоките аргументи за политическата рецесия.

" Съдебната власт е сложена във все по-дълбока обстановка, изключително що се отнася до прокуратурата, на съмнение, бламиране от страна на обществото. И до момента в който ние не рестартираме правосъдната власт тъй че да позволим публичният контракт да стартира да се ползва, ние няма да можем да излезем от тази политическа неустойчивост. Излизането от тази неустойчивост ще оформи нов политически пейзаж ", очерта той.

Според съпредседателя на " Демократична България " българското общество доста пъти до момента е имало упования за битка с корупцията и в същото време Движение за права и свободи постоянно е било част от измамата и измяната на това да има битка с корупцията. " Много значимо обаче е да отбележим, че това ръководство не зависи от ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Така той разяснява изявленията през днешния ден от трибуната на Народното събрание от ПГ на Движение за права и свободи, че и други държавни управления са били посрещани с възторг.

Според Христо Иванов конституционни промени биха претендирали гласове от опозицията. " Ако тя реши да потърси същински път към нормализацията, а не да се надява да изчака известно време, да резервира своето положение и там върхушката да оцелее някак си корупционно, надявайки се отново да се добере до шведската маса на ръководството ", безапелационен е Иванов.

Той не се съгласи с изказванието, че всеки носи отговорност за министрите от своята квота, като сподели, че " всички сме в една лодка. Ние сме дали своят вот доверие на мандатоносителя да организира тези договаряния и да сформира това ръководство, евентуално всеки от нас има подозрения, само че всички ние ще би трябвало да работим дружно, с цел да проработи всичко това, тъй като другояче отговорът на гласоподавателя ще бъде неприятен. Всички ние би трябвало да работим за това парламентарната република да бъде възобновена ", сподели още Христо Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР