Кирил Киров спечели злато във финала в международен микс тим

...
Кирил Киров спечели злато във финала в международен микс тим
Коментари Харесай

България с нови медали в Буенос Айрес, снимка на катерача Петър Иванов стана световен хит

 Акробатите ни със злато от Буенос Айрес
Кирил Киров завоюва злато във финала в интернационален микс отбор с германката Ванеса Зийгер на 10 м въздушен револвер на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. С общ резултат 754 т. двамата преодоляха първата подготовка и влязоха в директните елиминации.

На осминафинал Киров/Зийгер победиха с 10:5 французойката Кателин Николас и британецът Джеймс Милър, с което си осигуриха място в Топ 8. На четвъртфинала Киров/Зийгер отсраниха колумбийката Руеда и германецът Карщедт, след което на полуфинал завоюваха с 10:6 против иракчанката Ал Кааби и белгиеца Джеръми Сон. На финала Кирил Киров и Ванеса победиха с 10:3 индонезийката Ману Бакер и таджикистанеца Бежан Файзулаев. България печели на втора поредна младежка олимпиада купа в тази дисциплинираност.

Преди четири години в Нанджин (Кит) състезателката по спортна пукотевица Лидия Ненчева сграбчи злато на 10 м въздушен револвер за смесени тимове в тандем с Владимир Свечников от Узбекистан. И още една българка си обезпечи най-малко сребро, като стигна до последния мач в шампионата.

Мария Делчева се класира за финалите на отборния шампионат по бадминтон. Тя е част от отбор Алфа, който се наложи със 110:90 над тима Тета. Мария способства за триумфа с победа на сингъл със 77:64 против чехкинята Тереза Свабикова. В спор за златото Делчева и нейните съотборници тази нощ ще играят против тим Омега. Финалът е час след среднощ против събота българско време.

Травма попречи на Адриан Андреев да приключи мача си за бронза против бразилеца Жилберт Соареш Жуниор. Адриан получи контузия в кръста и приключи втория сет, откакто загуби в първия с 4:6. Не е ясно дали травмата ще разреши на българина да играе в мача за бронза и на двойки по-късно през днешния ден.

В плуването Диана Петкова се подреди измежду най-бързите осем в класическия спринт на 50 метра свободен жанр. Българката приключи втора в полуфинала с 25,53 сек, единствено на 10 стотни след победителката Юнксян Ван от Китай. На финала в среднощ против събота българско време Петкова ще плува във втори кулоар и е с пето време от всичките осем кандидатки за медалите. Стана ясно и крайното класиране на 800 м св. жанр. С време 8:13,49 мин. от серията си Йордан Янчев се подреди 15-и в дисциплината си.

Междувременно фотография на наш състезател влезе в селекцията на екипа от фотографи, отразяващи игрите и представящи всеки ден „ Снимка на деня “. Фотос с Петър Иванов по време на спортното катерене е пуснат по международните медийни канали на олимпиадата като един от най-хубавите по време на Игрите в Буенос Айрес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР