Кирил Киров – Кико доби популярност чрез работата си за

...
Кирил Киров – Кико доби популярност чрез работата си за
Коментари Харесай

Всеки ден е понеделник

Кирил Киров – Кико доби известност посредством работата си за редица тв излъчвания, измежду които " Х фактор " и " Като Две Капки Вода ", популярност му носи и партньорството с най-голямата мрежа за дистрибуция на музика в България Facing The Sun. Тук основното е „ посредством работата си “. Кико е измежду тези щастливи работохолици, разкрили точната за тях специалност и сфера на активност. „ Режисурата е огромната ми обич, с нея се занимавам от 2006 година насам “, признава той.  Но… всичко единствено стартира с режисурата, тъй като необятни са опциите. Ето какво още е добре да знаем за Кирил Киров:

Интересът към режисурата се разсънва около Маги Халваджиян, още когато Кико е дете. Маги е първи братовчед на неговия татко и тази роднинска връзка има решаваща роля, защото в годините именитият тв продуцент незабелязано му става наставник. Кирил си носи в кръвта интереса към организацията на събития и това се демонстрира още в началното учебно заведение, а след това и в немската гимназия, където слагат спектакли, провеждат тържества и фестивали. Започва да върви на фотоси с Маги и гледа по какъв начин той прави клипове, реклами, тв формати. Но бащата на Кико си има бизнес и по тази причина след гимназията отива да учи стопанска система в Германия. Скоро обаче схваща, че е направил
неверен избор
Една заран се разсънва с мисълта, че би трябвало да вземе живота си в ръце и да се върне в България, с цел да следва фантазията си. Записва да учи постановка в Нов български университет и в същото време се хвърля в специалността, като стартира да снима клипове в огромна попфолк компания. Но го освобождават оттова, защото визията на притежателите е друга – те държат на естетиката на фрагмента, а той се въодушевява от драматизма на песните и прави клипове със сюжет. В този миг Кико осъзнава, че в действителност неговата мощ е в историите и драматургията. Тук още веднъж се появява Маги, който е удивен от неговата работа и го взема при себе си, като първо го прави монтажист. Тогава Кико е на 22, няма никакъв опит и е най-бавен измежду другите си сътрудници в монтажа. Работи и нощем и веднъж в късна доба демонстрира на Маги къс игрален филм, който е снимал като курсова работа за университета. И в 3 часа през нощта получава
първата огромна задача
- да е режисьор на идващия формат по bTV. Така Кирил Киров продължава да се развива с поддръжката на Маги. От него е възприел метода на мислене – по какъв начин се ръководят хора, с какъв морал и полезности се влиза във всеки план, какъв е салдото сред творчество и пари. „ Когато изкарваш пари, получаваш свободата да правиш изкуство. Но и в комерсиалните планове може да си откровен в разказването на истории. За да станеш добър, би трябвало да придобиваш опит, в случай че имаш онази капчица гений, която е нужна. Когато хората харесват комерсиалното, което правиш, доста по-лесно е след това да им предлагаш изкуство. Работиш първо за името си, с цел да може след това то да работи за теб “, споделя Кико.
Да учиш от Маги е привилегия
Именно от него се научил и на професионализъм, и на човещина, като се уверил, че този сложен баланс работи сложно: „ Човек би трябвало да има фокус и да се труди крепко “. От татко си Станислав Киров, добър бизнесмен и ловък търговец, усвоил по какъв начин се прави бизнес. Кико усеща, че и при него предприемачеството е в гените, че е тръпка и пристрастеност, само че просто е в друга област.

Човек и добре да живее, работейки доста, идва ден, в който всичко се прекатурва. При Кико това става, когато оповестяват на екипа, че малкия екран е понижила парите за продукцията и надлежно хонорарите на всички ще се свият. Тогава осъзнава, че е стигнал финансовия таван, който като режисьор в България може да доближи. И взема решение, че е време за личен бизнес, с цел да може да прави и нещата, които са му на сърце като създател. Така през 2016 година дружно с Криско – известния реализатор и музикален продуцент, плюс Пламен и Петър от платформата Facing The Sun основават ADAMAND. Дейността на лейбъла е обвързвана с менажирането на актьори, продуцирането на музикално и видео наличие, инфлуенс маркетинг. Първият реализатор на
ADAMAND
е Тита, която бързо трансформират в поп звезда. Сред огромните имена, с които работят, е Любо Киров. През 2017 ADAMAND развива своя отдел за видео продукция, като прибавя услуги в областта на снимането на корпоративно видео и тв реклами към портфолиото си, както и произвеждане на уеб сериали. Екипът на ADAMAND съпродуцира два сезона на най-успешния уеб сериал на платформата VBOX7 – „ Следвай ме ", издигайки режисьорския и снимачния метод, както и качеството на картината на изцяло ново равнище за стандартите на жанра в България. В края на 2017-а компанията създава лична мрежа от инфлуенсъри в обществените мрежи и извършва първите сполучливи маркетингови акции.

В работата с артистите се появява опцията за рекламни услуги и това тласка Кико до концепцията да сътвори рекламна организация. Намира сътрудници, с които да развиват Brigada&Co.
Рекламният бизнес
се оказва обаче доста по-тежък, в сравнение с той си е мислил. След две години работа е на ръба да се откаже, само че след това нещата потеглят стремглаво нагоре. Правят цялостно обслужване, силата им е в основаването на изобретателно видеосъдържание за разнообразни марки, което след това дистрибутират. След това идва ред за партньорство с Маги Халваджиян в Global Web. Това е последваща сбъдната фантазия. Но и това не е черешката на тортата. С различен собствен другар стартира да развива „ Артвент “ - организация за концерти и театрални събития. Така в многото действия Кико стига все до дефицита на подобаващите хора, които да работят и да са мотор в тези бизнеси. Това води до идната стъпка –
самодейността LeaderClass
която основават дружно с Маги Халваджиян, СофтУни и Михаела Савова. Целта на тази просветителна платформа е сполучливи персони в своята област да вършат обучителни майсторски класове онлайн и онлайн. Създаването на положителни експерти обаче лишава време, само че позитивната вест е, че самите те към този момент са наели човек, минал през LeaderClass.

Рекламната организация Brigada&Co., LeaderClass и работата му с Global Films сега са в главния фокус и ангажират най-голямата част от времето на Кико. Стремежът е да основат добре работещи процеси. „ Когато се занимаваш с доста неща, няма по какъв начин да си на всички места в еднакъв миг и е невероятно да си изцяло предан във всичко това. Ето за какво има потребност от отлични експерти, които оперативно да управляват бизнеса, да работят доста и със сърце “.

За Кирил Киров – Кико върхът е в развой на нанагорнище: „ Никога няма да кажа, че съм сполучлив режисьор, без да държа Оскар в ръцете си, няма да кажа, че рекламната ми организация е най-хубавата, в случай че тя не е номер 1. Моят
аршин за триумф
е висок и съм прекомерно надалеч от него. До върха се стига с верните хора, като им осигуриш на 100% поддръжка, доверие и независимост. Те може и да сбъркат в нещо, само че по този начин ще усетят своята отговорност и след това сами ще изправят грешките си. Да намериш верните хора е най-трудното нещо. Преди години работодателят избираше своите чиновници, в този момент към този момент е противоположното. И по тази причина е значимо какви условия основава работодателят – освен като възнаграждение, само че и като среда на работа. Това постанова различен метод към хората, с които работиш, и в това човечността е решаваща “. А в работата с бизнеса най-важно е да се разбере какъв е казусът на клиента, какви са неговите цели, с цел да може екипът да се оправи с казуса и да окаже поддръжка в реализирането на задачите.

Кико следва фантазията си и работи крепко, с цел да реализира всичко, което си е навил да направи. И в случай че желаеме още нещо от тайната на неговите достижения, то е: С рогата напред! Ако вярваш в нещо и искаш да го постигнеш, просто би трябвало да забравиш всичко друго и да се концентрираш върху това. Не се съумява, в случай че прецизно спазваш работното си време, а в случай че имаш нетърпението още веднъж да е понеделник.
Текстът е част от бр. 116 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са напълно отговорност на списанието и не дават отговор безусловно на публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР