Кипърският министър на външните работи Йоанис Касулидис е изпратил писмо

...
Кипърският министър на външните работи Йоанис Касулидис е изпратил писмо
Коментари Харесай

Кипър очаква войната в Украйна да струва на страната 1-1,5 процента от БВП


Кипърският министър на външните работи Йоанис Касулидис е изпратил писмо до висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, в което е изискал пояснения във връзка с ролята на Турция във войната в Украйна, заяви кипърското издание „ Политис “.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2093
За писмото е съобщил самият Касулидис през днешния ден на чуване пред парламентарната комисия по външна политика. Той също по този начин се е обърнал към Борел по въпроса за нуждата от налагане на решението на Република Кипър за възбрана на полетите на съветски самолети и в приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република, с цел да бъде реализирано съблюдаване на режима в цялата страна.

От своя страна пред комисията министърът на финансите Константинос Петридис е споделил, че Кипър ще бъде обиден от рецесията в същата степен, както и доста други страни от Европейски Съюз. Според него, в случай че загубата от Русия и Украйна не бъде обезщетена от други туристически пазари, въздействието върху кипърския БВП ще бъде в порядъка на 1-1,5 %, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР