Британец, осъден за убийството на болната си съпруга „от любов“, е освободен от затвора в Кипър

...
Кипърски съд осъди британец на две години затвор за убийството
Коментари Харесай

Кипърски съд осъди британец на две години затвор за убийството на жена си в техния дом за възрастни, за да й спести болката от болестта си, но затворническите власти го освободиха в понеделник поради времето, което вече е прекарал зад решетките.

Адвокатът на защитата Николета Хараламбиду каза пред Асошиейтед прес, че властите на отдела за затвори в Кипър са изчислили времето, през което 76-годишният Дейвид Хънтър е прекарал в ареста от декември 2021 г., убивайки и реши да го освободи незабавно.

Съдът по-рано този месец осъди Хънтър за непредумишлено убийство, след като прие показания, че решението му да задуши жена си Джанис е взето на внезапно, защото вече не можеше да издържи да я гледа да плаче от болка от вид рак на кръвта, за който се опасяваше, че ще се развие в пълна левкемия.

Държавният прокурор Андреас Хаджикиру каза пред АП, че съдът е взел предвид, че 76-годишният Хънтър е действал „от любов“, за да спаси жена си. Тя страдаше от заболяване на кръвта, когато той затвори устата и носа й с ръце, докато тя седеше в кресло в дома им в Пафос.

Каза Майкъл Полак от Justice Abroad.

Хънтър се беше сблъскал с обвинение в предумишлено убийство, но съдът установи в решението си от 21 юли, че прокуратурата не е доказала извън разумно съмнение, че е имало предумишленост в действията му.

Съдът прие показанията на свидетели, че Джанис се страхува от нея заболяването на кръвта щеше да се развие в пълна левкемия и многократно се молеше на съпруга си да отнеме живота й, защото не искаше да сподели съдбата на сестра си, която почина от болестта.

Хънтър се опита да посегна на живота си, като изпи голямо количество хапчета, след като задуши жена си, но медицинският персонал спаси живота му.

Хънтър, пенсиониран миньор от английския регион Нортъмбърланд, и съпругата му са били тийнейджърски любовници и женен от 52 години.

Съдът цитира експертни показания, че Джанис Хънтър е страдала от миелодиспластичен синдром, вид рак на кръвта, който „до голяма степен“ – до 45% – може да се превърне в левкемия, въпреки че няма доказателства, че тя наистина беше развила болестта, тъй като не бяха проведени окончателни тестове.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР