Кипър е изправен пред сериозен недостиг на персонал в хотелиерството,

...
Кипър е изправен пред сериозен недостиг на персонал в хотелиерството,
Коментари Харесай

Хотелите в Кипър търсят над 6000 служители

Кипър е изправен пред сериозен дефицит на личен състав в хотелиерството, който заплашва упования мощен туристически сезон това лято. От през днешния ден по самодейност на общественото министерство стартират районни групови срещи на безработни и работодатели от хотелската промишленост като първа крачка за решение на казуса.

Хотелите в Кипър имат остра потребност от над 6000 чиновници, оповестиха работодателски и професионални организации в бранша. Търсят се хора за всички длъжности, само че най-вече сервитьори, чистачки, миячи в заведения за хранене, готвачи, камериерки.

Днес и на следващия ден в Лимасол и Пафос се организират първите групови изявленията за попълване на свободните места в хотелите. Преките срещи сред регистрирани в бюрата по труда безработни и работодатели в бранша с присъединяване на общественото министерство ще продължат и през идната седмица.

Липсата на фрагменти заплашва възобновяване на кипърския туризъм след ковид, изключително при обнадеждаващите прогнози за мощен сезон, обявиха от браншовите организации. Хиляди чиновници в бранша европейски жители, в това число българи, напуснаха вследствие на дългото затваряне на хотелите по време на пандемията.

Работодателите в туристическата промишленост упорстват общественото министерство незабавно да облекчи процедурите за наемане на служащи от трети страни като Грузия, Украйна, Сърбия, Русия и други, както и да позволи на студентите от трети страни в кипърски колежи да работят в хотелите, заведенията за хранене и центровете за развлечения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР