Киното, както всяко друго изкуство, си има своите ясно отчетливи

...
Киното, както всяко друго изкуство, си има своите ясно отчетливи
Коментари Харесай

„Черния Адам“ ни кара да се питаме - писнаха ли ни комикс-адаптациите?

Киното, както всяко друго изкуство, си има своите ясно отчетливи интервали в историята. Ще ми се да ви кажа, че към този момент сме оставили ерата на комиксовите акомодации зад тила ни, само че Marvel и DC не престават да бълват филми и сериали с интензитета на самотна майка с килограми злато на опашка за обществени помощи. Ето, че публично имаме и най-новия блокбъстър за годината в „ Черния Адам “, където най-сетне и Дуейн Джонсън може да се похвали, че е част от следващата печатница за пари. Но, както с „ Бързи и гневни “, няма по какъв начин да не се запитам - „ Скалата “ не се ли включва прекомерно късно към франчайза?

Историята ни препраща към актуален Кандак, където античен воин от преди 5 хиляди години е свикан да се завърне, с цел да избави своите от надвисналата неволя, която едвам не заличава града в зората на цивилизацията. Този път обаче глобализацията е застигнала Кандак и мълвата бързо доближава до „ Обществото на справедливостта “. Съвременните герои - Хоукман, Доктор Съдба, Атомния Разбивач и Циклон, обаче са изправени пред неяснотата Черния Адам е тук, с цел да помогне или да навреди на салдото в силите.

В режисьорския стол сяда едно извънредно име за жанра. Жауме Колет-Сера натрупа известност през годините, като човек, който споделя страшни истории. Той е създател на „ Къща от восък “ и „ Сирак “, което напълно разумно ме наведе на мисълта, че най-сетне някой в DC се е вразумил и е решил да вдигне малко ограничаващата летва, с цел да стъпи на това, което направи сполучливи „ Черния рицар “ и „ Жокера “. Резултатът обаче напълно не е добър. Признавам, че имаше моменти във кино лентата, които загатнаха за малко по-груб метод, само че в останалите 98% от бяха спазени всички условия, с цел да може мало и огромно да хрупа начос, до момента в който „ Скалата “ изживява детската си фантазия да бъде супергерой.
Снимка: Alexandra Film  „ Черния Адам “ ни кара да се питаме - писнаха ли ни комикс-адаптациите? (ТРЕЙЛЪР)

Що се отнася до самия Дуейн Джонсън, би трябвало да кажа, че е повече от явно, че се любува на времето си на екрана. Той постоянно ми е бил измежду любимците на огромния екран, тъй като има онази харизма, която кара голяма част от обществото в Съединени американски щати даже да го желае за президент. Искрено се надявам въпреки всичко, че ще се придържа към шоубизнеса, макар обстоятелството, че всичките му герои са все едно принтирани на матрица. Целта му е да ни забавлява и той прави тъкмо това без да се взема прекомерно на съществено.

Сред театралните му сътрудници личат имената на Алдис Ходж, Пиърс Броснан, Ноа Сентинео, Сара Шахи, Маруан Кензари и Куинтеса Суиндел, само че даже самият Джеймс Бонд не ми хареса в новото си амплоа. Изключвайки героя на Ходж, всички останали бяха толкоз безлични, че даже не мога да схвана за какво въобще бяха включени в сюжета. Поне две от основните настоящи лица бяха изцяло ирелевантни към протичащото се, само че няма да ви скапвам „ удоволствието “, като ви разкрия кои са.

„ Черния Адам “ самичък по себе си не е най-лошото нещо, което съм гледал, изключително през 2022 година Ако преди него бях видял единствено 3-4 комиксови акомодации, тогава несъмнено щеше да се трансформира в един от обичаните ми филми, само че 50 заглавия по-късно ми иде да употребявам просто една безразлична мимика, почтена за меме, и да си продължа с нормалните ежедневни отговорности. Просто и да не го бях гледал нямаше да усещам нито парченце празнота в живота си.

„ Скалата “ в това време побърза да се похвали, че е отчел най-големия боксофис дебют в кариерата си. Това обаче е нещо, за което ще ви опиша по-подробно на следващия ден, когато се сдобия с данните от родните киносалони, само че без момент съмнение съм подготвен да се обзаложа, че филмът ще е шлагер в идващите няколко седмици, където и да бъде предаван. Всички съставки за продажба на билети са налице, тъй че продуцентите ще се окъпят уместно в пари без да им се постанова да се тормозят, че сюжетът им е надупчен, като от молци в остарял вълнен чорап.

Крайната ми оценка за „ Черния Адам “ е 6/10. Очакванията ми се препокриха съвсем на 100%, тъй че най-вероятно и измежду вас няма да има разочаровани, само че и надали ще има доста възхитени. Не забравяйте единствено да се заредите със фамилна кофа пуканки и няколко литра кола. Все отново някои обичаи са, с цел да се съблюдават.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР