Кинорепортаж на учениците от VIIб клас на Частното средно училище

...
Кинорепортаж на учениците от VIIб клас на Частното средно училище
Коментари Харесай

Младежи твориха на тема Зелена планета

Кинорепортаж на учениците от VIIб клас на Частното приблизително учебно заведение "Юрий Гагарин " в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия ", отдаден на екологията и опазването на околната среда, бе класиран преди всичко на Националния конкурс "Зелена планета ". Организатори на събитието са фондация "Устойчиво развиване за България ", Руският културно-информационен център и Националният замък на децата. Националният конкурс "Зелена планета " е част от Международния детски екологичен конгрес, провеждащ се по самодейност на Общоруското публично детско екологично придвижване "Зелена планета 2018 ", в границите на Международната му стратегия "Диалог на културите: от запознанството към уважението ".
Седмокласниците Кристин Досева, Виктория Тодорова, Стефан Манолов и Йордан Йорданов станаха спечелили в номинация "Еко обектив ", "Добри каузи " - конкурс за кинорепортажи за екологичната обществено потребна активност на доброволческите детски колективи. Според регламента на надпреварата 14-годишните възпитаници ще бъдат показани за присъединяване в конкурсната стратегия на Международния детски екологичен конгрес. Екипът Кристин Досева и Виктория Тодорова завоюва второ място с създадения от тях уебсайт www.greenplanet.uchenici.eu, с който участваха в номинация "Съвременни технологии в услуга на природата " - "Сайтове ". С втора премия е и петокласникът Кристиан Ишков, който взе участие в номинация "Природата и ориста на хората " - книжовен конкурс "Добри каузи ": "Проза ", възрастова група V-VIII кл. Никол Дончева от VI кл. бе класирана на 3 място в номинацията за социалнозначими проучвателен и планови работи по екология и грижовно отношение към естествените запаси - резултати от обществено потребна доброволческа активност на детските и ученическите колективи "Природата - скъп подарък, един за всички ". Деветокласничката Анна Ефендулова бе отличена с поощрителна премия в състезанието за рисунки "Зелената планета през погледа на децата ".
Конкурсът цели да притегли вниманието на подрастващите върху уникалността на планетата Земя, даряваща живот, върху смисъла на усвояването на галактическото пространство за развиването на науката и актуалните технологии - "Човек - Земя - Космос ", да възпитава толерантно отношение към единните всемирен полезности в сходство с правилата за запазване на културното и естественото многообразие и екологичното равновесие, а по този начин също да образува у децата екологична просвета и дейна позиция към световните проблеми.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР