Киноизживяването Еверест“ (Everest) откри най-стария филмов фестивал в Европа –

...
Киноизживяването Еверест“ (Everest) откри най-стария филмов фестивал в Европа –
Коментари Харесай

„Еверест“ откри кинофестивала във Венеция (СНИМКИ)

Киноизживяването „ Еверест “ (Everest) откри най-стария кино фестивал в Европа – този във Венеция. С представянето на кино лентата се заеха Джейк Джиленхол и Джейсън Кларк, които използваха яхта за напредването си из града на любовта.

Двамата бяха измежду актьорите, които минаха по аления килим и мъчно се откъснаха от многочислените почитатели, искащи да се снимат с тях и да получат подпис. Към премиерата и формалната конференция на кино лентата се причислиха още Джош Бролин, Емили Уотсън и режисьорът Балтазар Кормакур.

Почетни посетители на премиерата бяха Джен и Сара Хол – брачната половинка и дъщерята на Роб Хол (Джейсън Кларк), Хелън Уилтън, в чиято роля влиза Емили Уотсън, и шерпът Анг Джордж, оживял в злощастната експедиция от 1996 година На конференцията същинските герои от една от най-големите нещастия на Покрива на света споделиха, че опасенията им по какъв начин ще бъдат пресъздадени самите те са се оказали напразни.

„ Еверест “ споделя историята на две комерсиални експедиции, които съумяват да доближат върха, откакто се сплотяват. Слизането обаче се оказва същинското предизвикателство пред човешките благоприятни условия и дух, откакто връхлита една от най-свирепите стихии в историята на експедициите до върха...

Филмът е сниман на повече от 10 впечатляващи местоположения, измежду които южният базов лагер на Еверест, Непал, Италия и други.

В „ Еверест “ взе участие цяло съзвездие от най-интересните модерни артисти, измежду които Джейк Джиленхoл, Джош Бролин, Джейсън Кларк, Сам Уортингтън, Джон Хоукс, Робин Райт, Емили Уотсън и Кийра Найтли.

" Еверест " връхлита кината в България на 3D и IMAX 3D дружно със международната премиера на 18 септември.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР