Кими Райконен заяви, че проблемите, които Ферари имат напоследък, са

...
Кими Райконен заяви, че проблемите, които Ферари имат напоследък, са
Коментари Харесай

Райконен: Проблемите на Ферари са странни

Кими Райконен съобщи, че проблемите, които Ферари имат в последно време, са " леко странни ". Само за няколко кръга Скудерия пропиляха напредъка, който бяха построили от началото на сезона, и в този момент съвсем нямат късмет и в двата шампионата.
Съотборникът му Себастиан Фетел беше същински кандидат за купата, само че след надпреварата за Гран При на Япония, в което отпадна поради проблем със запалителна свещ, към този момент не може да има огромни очаквания, че ще победи Люис Хамилтън. Преди това в Малайзия Фетел получи щета в мотора и неуспехът стартира още в квалификацията, когато не записа нито една обиколка. В неделя пък неприятният шанс се придвижи върху Райконен, който не можа да започва.

След всичко Хамилтън усили преднината си пред Фетел и в този момент е в размер на 59 точки, а до финала остават единствено още 4 надпревари, което значи общо 100 точки за печелене. При конструкторите изоставането на Ферари от Мерцедес е 145 точки, а Ред Бул са рисково близо.

" Когато има механически проблеми ситуацията не е идеално за никого. Малко е необичайно, тъй като в съботите колите си работят добре, като изключим станалото в Малайзия със Себ. На идващия ден започваме да откриваме проблеми. Все непредвидени работи, идващи от нищото. Трябва да забележим за какво се случват, тъй като когато се появят, сме безпомощни. Не е прелестно, имаме много добра скорост, когато всичко е обикновено, само че от това няма изгода, тъй като след това не финишираме в надпреварата ", съобщи Кими.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР