Кими Райконен смята, че Заубер има всичко нужно, за да

...
Кими Райконен смята, че Заубер има всичко нужно, за да
Коментари Харесай

Райконен: Заубер има инструментите, с които да създаде страхотна кола

Кими Райконен счита, че Заубер има всичко нужно, с цел да сътвори " страхотна кола " за сезон 2019 във Формула 1. Кими се върна в тима, от който стартира своята Ф1 кариера преди съвсем две десетилетия. Той съумя да натрупа известно количество усещания с новия си болид по време на теста на Пирели в Абу Даби ден след края на сезон 2018 в шампионата.

Въпреки че Заубер се намира във фаза на реновиране на тима след няколко сложни години, Райконен има вяра, че измененията, които Фред Васьор внася, слагат тима на доста положително място.

" Развълнуван съм. Усещането е друго, все едно в никакъв случай не съм бил в този тим, тъй като има други хора там в този момент. Заубер имат всичките принадлежности, доста добър въздушен тунел и всичко належащо, с цел да създадат страхотна кола. Имаме и мотор на Ферари. Не виждам нито една причина за какво да не свършим отлична работа ", показа Кими.
Kimi Raikkonen reckons Sauber has all it needs to build a " great " F1 car in 2019, after completing his first test on his return to the teamhttps://t.co/69R2JFfYul
— Autosport (@autosport) December 7, 2018
Райконен добави, че не е усетил изключително огромна разлика в болидите на Ферари и Заубер по време на теста на Пирели. " Различна кола е, наподобява друго, само че в случай че би трябвало да съм почтен, чувството не бе доста по-различно. Ние единствено тествахме гумите, не сме работили по настройките на болида ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР