Ким Дарък е превъзходен дипломат и държавните служители не трябва

...
Ким Дарък е превъзходен дипломат и държавните служители не трябва
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Подалият оставка наш посланик в САЩ е превъзходен дипломат

Ким Дарък е великолепен посланик и държавните чиновници не би трябвало да бъдат въвличани в политически игри. Това съобщи през днешния ден основният кандидат за премиерския пост във Англия Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Дарък подаде оставка като дипломат на Англия в Съединени американски щати, откакто Доналд Тръмп го назова "глупав " и "смахнат " след приключването в пресата на поверителни документи, в които дипломатът окачествява като некомпетентно държавното управление на американския президент.

Джонсън не изрази поддръжка за Дарък на вчерашния ефирен спор сред него и другия главен кандидат за нов водач на английската Консервативна партия и министър-председател Джереми Хънт. Бившият външен министър обаче на друга демонстрация през днешния ден той окачестви Дарък като великолепен посланик и добави, че който и да е виновен за приключването на документите, е направил неприятна услуга на нашите държавни чиновници, на хората, които дават безпристрастни препоръки на министрите. "Не е редно кариерите и бъдещето на държавните чиновници да бъдат въвличани в политическия дневен ред ", добави той.

"Безпрецедентно е водачът на другарска страна да откаже да работи с английски делегат ", сподели през днешния ден пред депутати началникът на дипломатическата работа към Форин офис Саймън Макдоналд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР