Ким Чен-ун след кацането си в Сингапур Севернокорейският лидер Ким

...
Ким Чен-ун след кацането си в Сингапур Севернокорейският лидер Ким
Коментари Харесай

Ким Чен-ун пристигна в Сингапур с китайски самолет


Ким Чен-ун след кацането си в Сингапур

Севернокорейският водач Ким Чен-ун дойде в Сингапур, където на 12 юни ще се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи ДПА, базирайки се на сингапурски медии.

Ким е кацнал на летище " Чанги " в 14,38 часа локално време (6,38 по Гринуич) с полет на самолетна компания " Еър Чайна " и е бил откаран в хотел " Сейнт Реджис ", където се счита, че е отседнала севернокорейската делегация, заяви телевизия Чанъл нюз Ейша.

Според южнокорейската организация Йонхап Боинг 747-4J6, с който е дошъл Ким, е частен аероплан, употребен от китайското държавно управление за висши публични лица, в това число президента Си Цзинпин. Късно нощес различен китайски аероплан, изхвърчал от Пхенян, е кацнал в Сингапур, евентуално със севернокорейския предварителен екип за срещата на върха.

Тръмп се чака да дойде след няколко часа. Той потегли за Сингапур през вчерашния ден от Квебек, Канада, където взе участие в среща на върха на Г-7.Президентският аероплан се чака да дойде във военна база в Сингапур. " Еър Форс 1 " е кацнал в американската военноморска база Суда на остров Крит тази нощ за дозареждане с гориво в 3,07 ч. (бълг. време), към осем часа след излитането от Квебек.

Дългоочакваната среща на двамата водачи ще се състои в хотел " Капела " във вторник сутринта локално време (в нощта на понеделник против вторник българско време).

За първи път севернокорейски водач ще се срещне с настоящ американски президент. Разговорите ще са ориентирани към реализиране на съглашение за унищожаване на нуклеарните оръжие на Северна Корея против облекчение на икономическите и дипломатически наказания против Пхенян.

Премиерът на Сингапур Ли Сян Лун ще има обособени срещи със севернокорейския водач Ким Чен-ун и с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 10 и 11 юни, заяви министерството на външните работи на Сингапур, представено от Ройтерс. Срещата с водача на КНДР е планувана за през днешния ден, а диалозите с Тръмп - за на следващия ден.

Налице е " неповторима опция " със Северна Корея, която работи " доста добре " със Съединените щати, съобщи на потегляне от Канада американският президент. Той сподели, че отива на " мирна задача ".

Може би ще схвана " още на първата минута " от срещата с Ким дали ще може да бъде реализирано съглашение със Северна Корея, увери Тръмп. Той удостовери, че задачата остава закриване на севернокорейската нуклеарна стратегия, и изрази удовлетворение от свършената досега работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР