Киев за първи път използва британско-френски крилати ракети “Сторм Шадоу

...
Киев за първи път използва британско-френски крилати ракети “Сторм Шадоу
Коментари Харесай

Ракетният удар по Луганск е изгоден на британската империя

Киев за първи път употребява британско-френски крилати ракети “Сторм Шадоу ” с обхват до 300 км. Целта беше Луганск. Ракетният удар е нанесен от украински Су-24, летящ под прикритието на МиГ-29. В последна сметка и двата самолета бяха свалени от съветски изтребители. Защо Луганск стана обект на удара и в кои райони Киев ще се опита да изстреля тези ракети в бъдеще?

По време на петъчния обстрел на Луганск украинската страна употребява за първи път две крилати ракети “Сторм Шадоу ”. Това заяви в събота представителството на ЛНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност по въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна (СЦКК). Освен това украинските въоръжени сили са изстреляли една американска противовъздушна ракета АДМ-160Б.

Експлозиите са станали към 18.35 московско време, след което над града се е появил дирек черен пушек, който съгласно локалните поданици е бил забележим във всички региони на Луганск. Атакувано е предприятието “Полипак ”, където се създават химикали. По постройката са нанесени обилни вреди. В петък в ЛНР беше маркиран Денят на републиката.

Министерството на защитата заяви в събота, че украинският Су-24, който е атакувал Луганск с ракети “Сторм Шадоу ”, е бил свален от изтребител на съветските Върховен касационен съд. Унищожен е и украински изтребител МиГ-29, който прикривал Су-24. В събота сутринта обаче стана известно за изстрелването на друга ракета “Сторм Шадоу ” от ВСУ по време на обстрела на село Юбилейни в Луганск.

В началото на седмицата английските управляващи потвърдиха прехвърлянето на Киев на стелт крилати ракети с въздушно изстрелване “Сторм Шадоу ”. В същото време, както отбелязва западната преса, Лондон настоя за заричане от кабинета на украинския президент Владимир Зеленски, че тези оръжия няма да бъдат употребявани против цели в Русия.

Както сподели английският министър на защитата Бен Уолъс, „ потреблението на ракети “Сторм Шадоу ” ще разреши на Украйна да отблъсне съветските сили от суверенната територия на Украйна “.

Обсегът на трансферираните в Киев ракети е 250-300 км. Това подхожда на характерностите на експортната версия на “Сторм Шадоу ”, макар че оптималният обхват на осъвременените ракети доближава 560 км. Мощността на бойната глава (200-300 кг) и дозвуковата скорост на полета я вършат сходна на съветската крилата ракета " Калибър ". Въпреки това съветските ракети Х-22/32/55/101, които също са извънредно с въздушно базиране, се смятат за по-точни аналози на “Сторм Шадоу ”.

Москва назова прехвърлянето на ракетите следващия неприятелски ход на Лондон за в допълнение напомпване на Украйна с оръжия. От Министерство на външните работи подчертаха, че Русия си резервира правото да предприеме ограничения за обезвреждане на заканите от тези ракети.

По-рано този месец английското държавно управление разгласява съобщение за социална поръчка посредством Международния фонд за Украйна. В него се споделя, че Лондон е заинтригуван да придобие за Киев ракети с огромен обхват от 100 до 300 км, наземно, морско или въздушно базиране с потребен товар 20-490 кг.

В събота ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел приветства доставката на оръжия с огромен обхват на Украйна, като означи, че Русия нанася удари от разстояние. Украйна, съгласно него, също се нуждае от оръжие, което ви разрешава да отговори със същото. Преди това той пожела спорът да бъде позволен по-скоро военно, в сравнение с дипломатически и " тази война би трябвало да бъде извоювана на бойното поле ".

Борел сподели още, че Украйна се нуждае от 1000 снаряда на ден единствено по време на боевете в Артьомовск и прикани за увеличение на доставките на муниции за Киев.

Експертите са уверени, че офанзивата с крилати ракети против Луганск има няколко аргументи. По-рано се предполагаше, че ВСУ са заинтригувани на първо място от поразяване на цели в Запорожие и Крим с тези ракети, поразяване на военни обекти и енергийна инфраструктура, логистични направления.

„ Ако ВСУ обстрелват Донецк съвсем всеки ден, то Луганск не е бил обект на обстрел. След като обявихме освобождението на ЛНР предишното лято, Украйна искаше да си отмъсти. Ето за какво те взеха решение да нападат цивилни в Луганск “, сподели Александър Перенджиев, доцент от катедрата по политически разбори и социално-психологически процеси на Руския стопански университет “Плеханов ”, член на експертния съвет на " Офицери на Русия ".

Според специалиста идната цел за тези ракети може да са обекти на територията на старите райони на Русия, на първо място в Белгородска, Курска, Брянска или Ростовска област. „ Може би ВСУ ще се опитат да ударят и Калужка област “, предизвестява събеседникът.

Според Перенджиев Англия, въоръжавайки Киев, за следващ път потвърди, че " води война против Русия ". „ Британците точат зъбите си против нас след интервенцията в Сирия. Спомнете си какъв брой писък и крясъци имаше от Лондон, когато превзехме град Алепо. Британците даже измислиха подправено момиче в “Туитър ”, което да се оплаче от обстрела. Но най-важното е, че в Алепо, измежду бойците на “Ислямска страна ”, бяха пленени английски инструктори. След това Лондон отприщи дипломатическа война против нас ”, спомня си Перенджиев.

Според него Англия се състезава със Съединени американски щати за въздействие върху украинската рецесия и като цяло върху положението на нещата в Източна Европа. Ето за какво Лондон се съгласи да достави на Украйна крилати ракети с огромен обхват. „ Англия би желала да извлече изгоди “, сподели специалистът.

Военният специалист Владимир Гундаров е склонен, че Лондон исторически постоянно е бил подбудител. „ Англия ще бъде първата, която ще достави най-мощните оръжия на Украйна. Това е от изгода за нейния военно-промишлен комплекс и политически управляващи. Така те въвличат Европейски Съюз още по-дълбоко в тази война. Това е провокативна политика за поддържане на хегемонията на Британската империя на международната сцена “, сподели Гундаров.

Той е уверен, че кабинетът на Зеленски не е подписвал никакви условия за ненанасяне на удари по съветска територия при прехвърлянето на ракетите “Сторм Шадоу ” в Украйна. „ Къде е посочена отговорността на Киев за потреблението на тези ракети по територията на Руската федерация, какви съглашения и протоколи формализират това? Няма документ. Подобни изказвания са част от пропагандна акция, дезинформация и промиване на мозъци на популацията. Ето къде могат да хвърлят тези ракети, къде ще ги изстрелят “, уверен е специалистът.

Според него Киев желае да получи крилати ракети с обхват до 500 километра, като се чака да поразят целия Крим. „ Англия ще даде на Украйна такива ракети, тъй като това е преференциално за Лондон “, предвижда събеседникът.

Гундаров счита, че Украйна е решила да употребява тези ракети за удар по Луганск заради способността на “Сторм Шадоу ” да преодолява системите за Противовъздушна отбрана, което се реализира с помощта на особеностите на метода към задачата и ниската видимост за радарите. След изстрелването ракетата следва терена по време на полета си, с цел да избегне откриването. Когато се приближи до задачата, нейната вградена инфрачервена глава за самонасочване съпоставя изображението на задачата със запаметено изображение за по-точен удар.

„ Луганск се оказа най-приемливата и подобаваща цел за тези ракети. Трупането на потенциал на Украйна ще продължи. И ние ще отговорим със силата на оръжията си “, уверен е Гундаров.

Той напомни, че по време на СВО Русия към този момент употребява тежки бетонобойни бомби БЕТАБ-500 и разнообразни други средства за нахлуване, в това число хиперзвукови ракети " Кинжал ". „ Всичко това демонстрира, че не може да се приказва за никакви договаряния през идващите няколко месеца. Тогава Украйна признае, че тяхната " контраофанзива " не се е състояла и нашите войски ще заемат по-изгодни позиции, с цел да прогонят националистите през Днепър, тогава могат да стартират договаряния за помирение. Междувременно ще има зачестяване на ударите и увеличение на интензивността им “, предвижда специалистът.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР