Киев вече е получил касетъчни боеприпаси, потвърдиха от Вашингтон. Повече

...
Киев вече е получил касетъчни боеприпаси, потвърдиха от Вашингтон. Повече
Коментари Харесай

Киев е получил касетъчни боеприпаси, потвърдиха от Вашингтон

Киев към този момент е получил касетъчни муниции, потвърдиха от Вашингтон. Повече детайлности обаче не се разкриват. Решението на Съединени американски щати да достави сходен тип боеприпаси на Украйна, с които страната да засилва контраофанзивата против Русия, провокира разногласия е интернационалната общественост.

Причината е, че в над 120 страни те са неразрешени. Киев, Москва и Вашингтон обаче не са част от конвенцията, която изключва използването на касетъчни муниции.

Междувременно стана ясно, че Европейската капиталова банка показва на Украйна нов фонд от 400 млн. евро.

Той ще ще бъде употребен за възобновяване на страната. В доверителния фонд ще се включат 16 от 27-те страни от Европейския съюз.

По него ще бъдат предоставяни безплатни средства и заеми, както и гаранции на украински банки и предприятия.

Подновяването износа на украинско зърно през Черно море беше измежду акцентите в среднощното послание на президента Володимир Зеленски.

Споразумението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, изтича на 17 юли. Според Анкара, договарянията за удължение на съглашението не престават. Според президента Путин " нито едно " съветско искане не е било взето поради.

" Смятаме, че продължаването Черноморската зърнена договорка е належащо. Много е значимо да няма никакви закани за продоволствената сигурност по света. И Русия би трябвало ясно да осъзнае, че всеки които покачва опасността от апетит, изключително в сериозни райони в Африка, тероризира целия свят с апетит, а не някого съответно ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

" Западните страни нямат желание да изпълнят дадените обещания. Една от опциите - не е първо продължение на договорката, а по-късно осъществяване на обещанията, а първо обещанията, а по-късно нашето присъединяване. Какво имам поради - ние можем да се оттеглим от тази договорка. И в случай че всички - за следващ път споделят, че ще извършва уговорките си - дано го създадат, и ние незабавно ще се включим в договорката ", сподели още Владимир Путин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР