Киев твърди, че Москва заплашва граждански кораби в Черно море.

...
Киев твърди, че Москва заплашва граждански кораби в Черно море.
Коментари Харесай

Киев: Москва заплашва граждански кораби в Черно море

Киев твърди, че Москва заплашва цивилен кораби в Черно море. Ръководителят на администрацията на украинския президент прикани интернационалната общественост да осъди това, което съгласно него са " методите на терористите ". Междувременно не престават яростните сражения на фронта.

В Украйна означават Деня на държавността. В Киев резервираха минута безмълвие в памет на цивилни и военни, починали във войната на Русия против Украйна.

 
Нашата отбрана в тази война – война за свободата и независимостта на Украйна, е определила националните цели и защитата като собствен първи приоритет. Желанието ни да побеждаваме дефинира каква ще бъде Украйна в бъдеще. Силна, свободна, европейска, свободна от вътрешни раздори, страна, която цени вътрешното си единение.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Преди това Зеленски посети една от историческите катедрали, която беше наранена от съветските удари против Одеса.

Москва нападна града, в който се намират съществени пристанища на Украйна, откакто се отдръпна от зърнена договорка.

А на срещата Русия-Африка в Санкт Петербург президентът на Египет прикани Владимир Путин да възобнови съглашението за износа на селскостопански артикули от Украйна. От своя страна съветският държавен глава предложи да доставя зърно на африканските страни гратис.

Лидерите на страни като Централноафриканската република и Мали, където Вагнер има преобладаващо наличие, в това число, с цел да потушава несъгласия и закани за властта, благодариха на Русия за помощта. 

 
С поддръжката на Русия Мали последователно възвръща цялостния си суверенитет върху цялата си територия, а нашите сили за защита и сигурност работят при цялостна автономност и цялостна независимост на деяние.
Асими Гойта, краткотраен президент на Мали

Разпространена беше и фотография на Евгений Пригожинот Санкт Петербург, който хипотетично е в заточение в Беларус, само че е фотографиран по какъв начин се ръкува с върховен държавен кадър на Централноафриканската република.

Междувременно не престават яростните сражения на фронта.

На това видео украинските войски обявиха, че се вижда моментът, в който техните сили поемат контрола над съветска позиция покрай Бахмут.

Разпространиха и фрагменти от освобождение на Старомайорске - село, което се намира наоколо до зоната, която разделя Донецк и Запорожие. 

А Москва похвали войските си за отбиване на офанзиви и в двете области. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР