Киев съобщи за нови руски ракетни атаки, които са довели

...
Киев съобщи за нови руски ракетни атаки, които са довели
Коментари Харесай

Киев съобщи за нови руски ракетни атаки

Киев заяви за нови съветски ракетни офанзиви, които са довели до спирания на електрозахранването, a Русия сподели, че украинските сили са обстрелвали обитаеми места в Донецк с натовска артилерия, предоха ДПА и ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9422
Андрий Ермак, началник на президентската канцелария в Киев, съобщи, че ракетите са били изстреляни от самолети в окупираните от Русия региони на Украйна. 

Като превантивна мярка за попречване на по-нататъшни вреди е прекратено електрозахранването в столицата Киев и покрайнините ѝ, както и в индустриалната зона на Днепропетровск и в черноморския район на Одеса, заяви украинската частна енергийна компания ДТЕК.

Съобщава се за минимум два снаряда в Хмелницка област в Западна Украйна.

Военният губернатор на черноморската Николаевска област Виталий Ким разгласява фотография на хипотетична съветска ракета в канала си в   " Телеграм “. Той предизвести, че две ракети са прелетели над района в западна посока.

Украинските въоръжени сили също по този начин оповестиха, че две съветски крилати ракети " Калибър " са били изстреляни от кораби на съветския Черноморски флот.

Същевременно ТАСС заяви, че тази заран украинските въоръжени сили са обстрелвали шест пъти обитаеми региони на Донецк.

Град Донецк е бил обстрелван от украинските войски три пъти. Киевският, Куйбишевският и Петровският регион на града са били обстрелвани с артилерия на НАТО със 155-милиметрови снаряди.

Нанесени са удари и по Горловка, Зайцево и Ясинувата. Общо 24 снаряда са били изстреляни по обитаемоте места в Донецк. 

Данните на двете страни не са доказани от самостоятелни източници, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР