Киев продължава да изостря ситуацията около Запорожката АЕЦ. Както заяви

...
Киев продължава да изостря ситуацията около Запорожката АЕЦ. Както заяви
Коментари Харесай

Взрив на Запорожката атомна централа - голямата киевска параноя

Киев продължава да изостря обстановката към Запорожката АЕЦ. Както съобщи началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов в изявление за едно от английските издания, съветските войски са приключили минирането на ЗАЕЦ и съгласно Киев може да възникне детонация всеки миг.

Решението за това, съгласно него, може да бъде взето както при положение на изместване на съветските войски от левия бряг на Днепър, по този начин и като „ превантивна мярка “ за прекъсване на украинското нахлуване.

„ Ако Русия е уверена, че не може да спре настъплението на Украйна по различен метод “, изяснява изданието думите на шефа на украинското разузнаване.

Г-н Буданов не беше доста съответен преди, само че, явно, пострадването, получено вследствие на съветски удар по постройката на неговия отдел, утежни обстановката. Освен в случай че, несъмнено, той самият не прави сходни изказвания, а неговият клонинг или холограма.

От друга страна, началникът на ГУР единствено повтаря към този момент нееднократно чутото от Киев. Самият Владимир Зеленски направи сходни изказвания.

Миналата неделя той още веднъж прикани НАТО да показва " безкомпромисен отговор " на обстановката към АЕЦ. Според него той е разискал този въпрос с канадския министър председател Джъстин Трюдо.

„ Насочих вниманието на министър-председателя към застрашителната обстановка, която се сътвори в Запорожката АЕЦ. Партньорите на Украйна би трябвало да показват кардинална реакция, изключително на срещата на върха на НАТО във Вилнюс “, настоя той.

Адекватността на ръководителя на киевския режим обаче от дълго време е под подозрение и, както не без подигравка означи съветският външен министър Сергей Лавров, за оценката му е належащо здравно обучение.

„ Не мога да нося отговорност за психическото положение на хора, които неведнъж, всекидневно потвърждават своята некомпетентност “, сподели той.

Според Василий Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации, в лицето на несполучлива „ контранастъпление “ Киев прибягва до обичаната си тактичност – пробвайки се да притегли вниманието на западната общност посредством някакво нашумело закононарушение или инсценировка, прехвърляйки виновността от себе си към Русия.

„ Нарастващите параноични изказвания на водачите на киевския режим, че Русия сякаш е минирала АЕЦ и се готви да я взриви, ние сме извънредно разтревожени ", съобщи той, говорейки на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Мисията на МААЕ, ръководена от генералния шеф Р. Гроси, която неотдавна посети станцията, макар всички спънки от страна на Украйна, съумя да се убеди в тяхната глупост “, сподели още Небензя.

Дипломатът изрази вяра, че западните спонсори на режима в Киев ще съумеят да умилостивят Зеленски и да предотвратят злополука, която може да засегне огромна част от Европа, която „ въобще не ги интересува “ украинските управляващи.

Между другото, Европейският съюз и Съединени американски щати към този момент обявиха, че не разполагат с информация за хипотетична идна провокация в АЕЦ.

Междувременно съветското външно министерство предизвести „ Киев и подкрепящите го западни куратори от евентуални съществени произшествия в АЕЦ “ и прикани МААЕ „ да записва всички случаи на офанзиви от украинска страна, да не си затваря очите за това и ясно да съобщи кой е отговорен за протичащото се и от кое място в действителност идва опасността за безвредната употреба на това оборудване. ” www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1892757/

Трябва да кажа, че нервността, разпръсната от киевските управляващи, към този момент дава плодове - жителите на Киев се втурнаха към аптеките за калиев йодид и в някои аптеки, съгласно украински изявления, към този момент не е допустимо да го купят.

На фона на всички изказвания на Киев за следващ път поражда въпросът - за какво й е на Русия това? И на него няма отговор, както в тази ситуация с Каховската Водноелектрическа централа. Тогава за какво Киев разпръсква тематиката с хипотетичната допустима детонация в атомна електроцентрала?

Според Константин Блохин, водещ откривател в Центъра за проучване на сигурността на Руската академия на науките, в случай че в осведомителното пространство стартират сходни прояви, то явно те се готвят за нещо.

- Най-вероятно още веднъж до техногенна злополука, какъвто беше казусът с Каховската водноелектрическа централа и така нататък Задачата е елементарна - да се нанесат оптимални вреди на Русия, да се демонизира, да се упрекна във всички смъртни грехове. Да ни създадат пъкъл.

На Запад ще повярват на всичко това - имат вяра също, че Русия е взривила Северните потоци и Каховската водноелектрическа централа. Тук е същото.

Не е ясно накъде ще отиде розата на ветровете, само че е явно, че това е един от проектите на Украйна. На американците не им пука, тъй като те са териториално надалеч от всички тези неща. Както сподели нашия президент, те седят зад една огромна локва и вършат опити на цялата планета.

Очевидно е, че те приготвят осведомителна почва за обвинение на Русия.

" СП ": Защо Киев натъртва толкоз на Запорожката АЕЦ? Защо считат, че Русия би трябвало да осъществя тъкмо подобен сюжет при сполучливо нахлуване на въоръжените сили на Украйна? Да чакаме ли тук провокации? Други разновидности, да вземем за пример с унищожаването на Днепърската водноелектрическа централа, не идват ли на разум на украинските управляващи или те не са удовлетворени по някаква причина?

- Може би разчитат на повече вреди за съветската войска. Мисля, че планът е да се нанесат оптимални вреди на Русия.

" СП ": Споменахте розата на ветровете. В последна сметка вятърът може да духа към Украйна и Европа.

- Това не тормози Зеленски. Той покачва политическия си рейтинг, политическия си капитал, ласкателство на Запада. Не мисля, че той ще ръководи Украйна десетилетия.

Той ще се стреми да живее в някоя комфортна дребна отдалечена страна, като Нова Зеландия, като целия му антураж. Те са краткотрайни служащи. Те се пробват да завоюват политически капитал и не ги интересува какво ще стане с Украйна, с украинците.

" СП ": Съдбата на украинците не ги тормози. А ориста на европейците също ли не тормози никого, преди всичко техните управляващи?

- На американците въобще не им пука. Тревожат ли се за Германия, за Полша, която желае да отдели част от Украйна? Те няма да се тормозят за спътниците си, вие можете да вършиме каквото желаете във връзка с спътниците.

Европейските елити са също толкоз космополитни, проамерикански настроени. Те също са краткотрайни служащи, чакат, че в този момент ще устоят някак, а по-късно всичко ще бъде хвърлено върху бъдещите президенти. Освен това, апропо, в Съединените щати считат.

Капитанът от 1-ви сан от запаса Василий Дендикин счита, че сходно пълнене на информация е всичко, на което украинските управляващи са способни в този момент.

- Офанзивата като цяло не върви добре, в някои области започнахме да се движим напред. Всичко, което направиха от тази категория, беше Каховската водноелектрическа централа, и провокацията в Буча, и Кримския мост, и нападението над Чонгар, и доста повече.

Това въпреки всичко е и провокация, която нашите чекисти стопираха. Всичко идва от ГУР, СБУ, тези, които ги учат на това, преди всичко разузнаванията на Съединени американски щати и Англия.

Гроси беше в АЕЦ, гледа, обстановката с всичко, в това число охлаждането, е естествена, само че това, че в Киев се пробват да създадат някаква победа, с цел да привлекат момчета от НАТО, явно е, че би трябвало да създадат нещо, тъй като нещата не се събират.

Те се надяваха в събота, че нашите ще изоставен позиции някъде, минаха в офанзива, получиха до два батальона загуби. Като се има поради обстановката с Каховската водноелектрическа централа, фактът, че всичко ще пресъхне, те ще отидат и ще форсират там, само че никой не е отменил Днепър, той към момента би трябвало да бъде форсиран.

Никой не е спечелил до момента борбата с тероризма с бойни дейности. Това го знаем както в Северен Кавказ, по този начин и на други места.

" СП ": Сигурно нещо кроят и се готвят да трансферират виновността на Русия. Но в действителност ли не идва на разум, че самите те, украинският народ, европейците могат да пострадат?

- Те, както Съединени американски щати, целият Запад, се отнасят към популацията като към консуматив.

" СП ": Каква е вероятността те да тръгнат на провокация, обвързвана съответно с нуклеарни материали?

- Могат да го създадат. Най-важното е да се предотврати това. Осуетен е опит с кг цезий. Надявам се сходни опити да продължат да бъдат пресичани. И във връзка с информацията.

Те имат способността да създадат такава бомба. Средствата за доставка също - и " Точка-У " към момента остава и така нататък Трябва да вървим напред, а не да им даваме опция да диктуват волята си в тази хибридна война.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР