Киев обвини днес Москва, че изпраща на фронта в Украйна

...
Киев обвини днес Москва, че изпраща на фронта в Украйна
Коментари Харесай

Киев обвини Москва, че изпраща на фронта в Украйна африканци, излежаващи присъди в затвори в Русия

Киев упрекна през днешния ден Москва, че изпраща на фронта в Украйна африканци, които излежават присъди в затвори в Русия. Обвиненията бяха отправени, откакто стана ясно, че студент от Замбия, наказан на девет години и половина затвор в Русия и излежаващ присъдата си в затвор край Москва, се е озовал на бойното поле в Украйна, където е умрял, съобщи Франс прес.
" Путин изпраща африкански жители, намиращи се в затвори в Русия, да се бият във войната в Украйна ", написа в Туитър представителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко.
Вчера Замбия изиска пояснения от Русия по какъв начин нейният жител Лемехани Нейтън Ниренда се е озовал на бойното поле в Украйна, където е умрял на 22 септември. Властите в Замбия желаеха Русия да обясни по какъв начин мъжът, за който се знаело, че бил в съветски затвор, е бил вербуван, с цел да взе участие във войната в Украйна, където е изгубил живота си.
В изказване през днешния ден съветското външно министерство сподели, че изследва събитията към гибелта на замбийския жител.
" Африканците не би трябвало да умират поради нездравите имперски упоритости на Путин ", съобщи Олег Николенко.
Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, за който се знае, че е доближен на съветския президент Владимир Путин, е упрекван от Украйна, че праща на фронта хиляди бойци, вербувани непосредствено в съветски затвори против заричане за огромна заплата и понижаване или отменяне на присъдите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР