Киев има готовност да обсъжда бъдещето на Крим с Москва,

...
Киев има готовност да обсъжда бъдещето на Крим с Москва,
Коментари Харесай

Украйна е готова да разговаря с Русия относно Крим, ако контраофанзивата има успех

Киев има подготвеност да разисква бъдещето на Крим с Москва, в случай че украинските сили стигнат до границата на окупирания от Русия полуостров, заяви в. " Файненшъл таймс ", като се базира на заместник-ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Андрий Сибиха.

Вестникът отбелязва, че тези думи са най-категоричното изказване по отношение на украинския интерес от диалози, откакто през април предходната година Киев приключи мирните договаряния с Кремъл.

" Ако успеем да реализираме нашите стратегически цели на бойното поле и когато бъдем на административната граница с Крим, ние имаме подготвеност да отворим дипломатическа страница за разискване на този въпрос ", сподели Сибиха, имайки поради дълго плануваната от Киев контраатака.

" Това не значи, че изключваме пътя на освобождението (на Крим - бел. ред.) от нашата войска ", добави той.

Думите на Сибиха биха могли да прозвучат успокоително за западните публични представители, които са скептично настроени по отношение на способността на Украйна да си възвърне полуострова и са обезпокоени, че какъвто и да било опит да се реализира това по боен път може да накара съветския президент Владимир Путин да ескалира своята война, евентуално употребявайки на нуклеарни оръжия.

Досега Зеленски изключваше мирните договаряния, до момента в който съветските сили не изоставен цялата територия на Украйна, в това число и Крим, напомня в. " Файненшъл таймс ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР