Киберексперти разкритикуваха остро премиера на Израел Бенямин Нетаняху заради предложението

...
Киберексперти разкритикуваха остро премиера на Израел Бенямин Нетаняху заради предложението
Коментари Харесай

Нетаняху предлага микрочипиране на децата в Израел

Киберексперти разкритикуваха остро премиера на Израел Бенямин Нетаняху поради предлагането му да бъдат " микрочипирани " децата, които се завърнат в учебните заведения и детските градини, откакто блокадата поради новия ковид бъде отстранена, оповестява израелското издание Ynet.

Говорейки по време на конференция, Нетаняху предложи Министерството на здравеопазването да употребява нова технология, с цел да помогне на Израел да се приспособи към новия си живот, до момента в който страната отстранява последователно блокадата поради ковид. " Това е технология, която не е била употребена преди и е позволена според законодателството, което ще приемем ", разясни той.

" Разговарях с нашите водещи специалисти по технологията, с цел да открия ограничения, в които Израел е добър, като датчици. Например, всеки човек, всяко дете - първо го желая на децата - ще има датчик, който ще издава тревога, когато се приближите прекомерно близо, като тези на колите ", посочи израелският министър председател.

Експертът по киберустойчивост Айнат Мерон разяснява по този мотив пред Ynet: " Ще бъде мъчно да се направи това на повече от 1 млн. възпитаници, които се завръщат в просветителните си институции, с цел да се подсигурява, че един възпитаник седи на разстояние два метра от другия. Това е мислено и рисково. "

" Теоретично, аз разбирам концепцията ", означи тя и добави: " Но макар че такива чувствителни към дистанцията микрочипове съществуват в транспортните средства, при хората е друго. " Според Мерон " бибкащ тон, който ми споделя, че съм се доближил до някого, не е задоволителен. Кой споделя, че това ще промени нещо? Аз щях да се приближа по този начин или другояче ".

Експертът добави, че " същинският проблем е насилственото осъществяване и тук всичко се трансформира ". Мерон сподели, че " микрочипираните деца няма да минават никакъв тест - на практика и юридически ". Подобно на схващането на Мерон, че уведомяването на жителите за тяхното разстояние няма да повлияе на дейностите им, мнозина се притесняват, че страната ще употребява информацията, налична от датчиците.

" Ако информацията с местоположението на децата бъде качена в интернет, педофил с известни киберпознания може да проникне в системата и да ги дебне пред учебните заведения им, да ги следва и да популяризира информацията в други платформи ", предизвести Мерон и запита: " Може ли страната да поеме отговорност за това? "

Кабинетът на израелския министър-председател отговори на обявата в Ynet, като сподели, че предлагането на Нетаняху " няма да се ползва посредством бази данни, а посредством елементарна технология, която уведомява жителите за тяхното разстояние. Това е непринуден вид, който е предопределен да помогне на децата да съблюдават отдалеченост между тях, нещо като Mobileye с транспортните средства ".

От кабинета са добавили, че предлагането на премиера е " концепция, която може да помогне за поддържане на обществено разграничаване и няма да има нарушаване на персоналния живот ".

В сряда Walla заяви, че придвижванията на всички транспортни средства в Израел са били проследени от полицията и съхранявани в нерегламентирана база данни, наречена Eagle Eye. Източник, представен от медията, съобщи, че информацията " може да се съхранява години наред ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР