Кибератаки на подкрепяни от държавата руски хакери са унищожили данни

...
Кибератаки на подкрепяни от държавата руски хакери са унищожили данни
Коментари Харесай

Майкрософт: Руските кибератаки срещу Украйна се извършват едновременно с физически нападения

Кибератаки на подкрепяни от страната съветски хакери са унищожили данни на десетки организации в Украйна и са довели до " безредна осведомителна среда ", се споделя в отчет на " Майкрософт ", заяви Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4710
Почти половината от нездравословните офанзиви са били ориентирани против сериозна инфраструктура, като в доста случаи са били осъществени по едно и също време с физически офанзиви, се отбелязва в отчета.

Виктор Жора, заместник-началник на украинската държавна организация, отговаряща за киберсигурността, съобщи през вчерашния ден пред кореспонденти на брифинг, че хакерските атаки против телекомуникациите от време на време са съвпадали с артилерийски и други физически офанзиви.

" Майкрософт " прави оценка, че обвързваните с Русия групи за закани са " авансово са се подготвяли за спора още през март 2021 година ", като са хаквали мрежи, с цел да получат опорни точки, които по-късно биха могли да употребяват за събиране на " стратегическа информация и информация за бойното поле или за улеснение на бъдещи разрушителни офанзиви ".

По време на войната съветските хакерски атаки " на моменти освен са влошавали функционалностите на набелязаните организации, само че са се стремили да нарушат достъпа на жителите до надеждна информация и сериозни витални услуги и да разклатят доверието в управлението на страната ", се споделя в отчета от 20 страници на звеното за цифрова сигурност на компанията.

Кибероперациите на Кремъл " са имали влияние от позиция на техническото нарушение на услугите и предизвикването на безредна осведомителна среда, само че " Майкрософт " не е в положение да оцени по-широкото им стратегическо влияние ", се споделя в отчета.

Сривовете, породени от съветската кибернетична активност, са били по-скромни, в сравнение с мнозина чакаха преди нашествието на 24 февруари, и съгласно " Майкрософт " нездравословните офанзиви " са били съпроводени от необятни шпионски и разследващи действия ".

В началото хакерска атака, която засегна и европейските консуматори на широколентови услуги, прекъсна сателитните услуги на украинските военни, служители на реда и други институции.

Но украинските бранители, подкрепени от външни компании за киберсигурност, също реализираха победи.

" Майкрософт " и словашката компания ЕСЕТ им помогнаха да осуетят опит по-рано този месец да пресечен електрозахранването на милиони украинци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР