Кибератака срещу най-голямата гръцка компания за телекомуникационни мрежи Cosmote миналия

...
Кибератака срещу най-голямата гръцка компания за телекомуникационни мрежи Cosmote миналия
Коментари Харесай

Мащабна кибератака в Гърция: Откраднaха данни на премиера и правителство

Кибератака против най-голямата гръцка компания за телекомуникационни мрежи Cosmote предишния месец е довела до приключване на данни на милиони гърци, оповестява „ Keep Talking Greece “.
Милиони телефонни позвънявания са станали обществено притежание и по този метод е откраднато голямо количество данни. Сред изтеклите диалози са били и телефонни позвънявания на министър-председателя и държавни чиновници, заяви вестник „ То Вима “.
Според информацията във вестника,огромното приключване на информация е резултат от хакерска атака от незнайни извършители, които са записали десетки милиони телефонни позвънявания и SMS-и в интервала 1-5 септември 2020 година
Откраднати са данните от телефонни позвънявания от стационарни и мобилни телефони.
Според „ То Вима “, огромният въпрос е въздействието на хакерската атака от „ кражбата на данни на националната сигурност “.
Ръководителите на Cosmote означиха, че електронното „ нахлуване “ е от чужбина, и показаха вяра, че това може да е направено по „ търговски “ - рекламни аргументи.
„ Компанията неотложно блокира достъпа, взе всички нужни ограничения и уведоми способените органи още в първия миг “, се споделя в публично известие на Cosmote.
В ход е следствие на случая и до момента няма индикации за издание или друго потребление на нелегално добитите данни.
Феноменът на хакерските атаки в международен мащаб е всекидневие за всички софтуерни системи на компании, организации и институции. Според компанията, нейните системи за киберсигурност отблъскват над 500 000 злонамерени офанзиви на трети страни всеки месец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР