КЕВР няма как да функционира оттук наттък, след като ,

...
КЕВР няма как да функционира оттук наттък, след като ,
Коментари Харесай

ГЕРБ: КЕВР вече няма председател, да се изнася от кабинета

КЕВР няма по какъв начин да действа отсам наттък, откакто, че процедурата по избора на ръководителя на енергийния регулатор Станислав Тодоров е противоконституционна, като това може да докара до безпорядък в енергийната система.

Това обявиха минути след решението на Конституционен съд на брифинг в коридорите на Народното събрание от ГЕРБ, които са и вносителите на сигнала срещу сегашния ръководител на КЕВР.

" Нулево толерантните към корупцията, знаещите и можещите, а за нас цялостни дилетанти, претърпяха цялостен неуспех. Поредното безвластие и политически произвол на смяната катастрофира в правовата страна и правораздаването ", отсече правното острие на ГЕРБ и ръководител на парламентарната им група Десислава Атанасова.
 Конституционен съд заличи Станислав Тодоров като началник на КЕВР
Конституционен съд заличи Станислав Тодоров като началник на КЕВР

Решението на Конституционен съд " отваря вратата " и за оборване на решения на КЕВР

По думите й решението на Конституционния съд значи, че всеки може да апелира и завоюва в съда всяко решение на КЕВР, взето в интервала, когато Тодоров е заемал директорския пост . " Нали знаете какво значи това? Пълен безпорядък в енергетиката ", попита и сама отговори тя.

" Процедурата за избор на ръководител на КЕВР започва с едни правила, с едни условия за претендентите. Станислав Тодоров не отговаряше на тези критерии. След това, когато беше приключил срокът за подаване на документи, трансформираха закона ", заключи казуса в изборната процедура някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от партията на Борисов Делян Добрев.

" От този миг КЕВР няма ръководител. Повтарям - КЕВР няма ръководител. Председателят е свален с решение на Конституционния съд. Не желая да загатвам поименно, само че няма по какъв начин да не го направя. Колеги народни представители, като Христо Иванов, Атанас Славов, Ива Митева, Крум Зарков не би следвало оттук насетне да приказват за правосъдна промяна " , сподели на собствен ред Радомир Чолаков.
 ГЕРБ викат Петков, Василев и Николов за антиконституционния избор на началник на КЕВР Обновена
ГЕРБ викат Петков, Василев и Николов за антиконституционния избор на началник на КЕВР

Конституционен съд върнал и компания на опозицията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "

" Бих ви помолил да отидете в КЕВР и да попитате ръководителя дали към този момент е освободил кабинета, или дали ще го освободи до края на деня. Ако той каже, че няма да освободи кабинета, върнете се и ще ви кажа какво следва. Защото оттук насетне следват едни доста тежки текстове от Наказателния кодекс ", добави той.

Освен решението на Констутуционния съд от днешния ден, Десислава Атанасова очерта и други две знакови за енергетиката събития от последните 24 часа - прекратяването на, както и това, че ДАНС е препратил към Върховната касационна прокуратура сигнала на ГЕРБ за газовите покупко-продажби сред " Булгаргаз " и частната МЕТ.

" В нашия сигнал сме засегнали покупката на газ от МЕТ, неналичието на процедура, продажбата на " Булгаргаз " на по-високи цени. Тоест една компания купува от страната газ и незабавно по-късно й го продава. По наши калкулации вредите от това са 100 милиона лв. ", напомни пък проблема Делян Добрев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР