Кевин Кинг излезе за мача си от първи кръг на

...
Кевин Кинг излезе за мача си от първи кръг на
Коментари Харесай

И Кевин Кинг усетил, че Григор не е 100% здрав

Кевин Кинг излезе за мача си от първи кръг на шампионата в Атланта против Григор Димитров без да има на сметката си победа в АТР тура. 28-годишният тенисист, който е №405 в класацията, не просто записа дебютен триумф, а го направи над първенеца от Лондон 2017 и някогашен №3.

Водещият ни тенисист се записа за присъединяване на BB&T Atlanta Open, с цел да се приготви по-добре за идващите шампионати и да натрупа точки, само че не съумя да започва сезона на хард на американска земя по стремежи метод.

„ Фантастично е. Това е допустимо най-хубавото място, на което можех да реализира тази победа. Публиката бе страхотна, невероятна сила “, съобщи Кинг.

Американецът получи „ Уайлд кард “ за квалификациите на шампионата и стигна до главната скица, пред да сервира и огромната сензация. Допълнителна мотивация за Кинг бе, че татко му го гледа – нещо, което не се бе случвало от две години поради сърдечен удар на Уилям Кинг.

„ Минаха няколко години без той да ме гледа, тъй че съм благополучен, че съумя да пристигна и да ме поддържа. “

Преди този дуел най-голямата победа на Кинг бе против №81 в света Ернесто Ескобедо на „ Чалънджър “ шампионат през 2017 година. В мача си против Димитров американецът сътвори 23 точки за пробив и осъществя седем от тях.

„ Изглеждаше, че Димитров не е на 100% и това ми даде благоприятни условия в подаванията му. Доволен съм, че съумях да завърша срещата. “

В края на мача имаше и забавен миг, при който Григор удари бекхенд воле и си мислеше, че топката е навън, като по тази причина и стисна ръката на съдията на стола. Оказа се обаче, че топката е добра.

„ Аз персонално мислех, че ударът е вътре, даже се шокирах, когато видях Димитров да се запътва към пейките. Имах към този момент вяра, че може и топката да е навън и се изненадах какъв брой близо беше “, сподели Кинг.

Местният тенисист този сезон има единствено шест победи от 21 мача на равнище „ Чалънджър “ и самият той не е в оптимална форма:

„ Опитвах се да въвеждам ретурите и да не разрешавам да бъда настигнат в резултата. Както и да вляза в разиграване и да го накарам да се труди във всяка точка. “

В последна сметка проектът на Кинг бе сполучлив, а след успеха той отиде да чества със фамилията и приятелите си.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР