„Керана и космонавтите“, „Престо“, Hug or Handshake и Jin Monic

...
„Керана и космонавтите“, „Престо“, Hug or Handshake и Jin Monic
Коментари Харесай

Американският университет и радио АУРА празнуват заедно 30-годишен юбилей с еднодневен фестивал в Благоевград

„ Керана и космонавтите “, „ Престо “, Hug or Handshake и Jin Monic ще радват благоевградчани по време на фестивала

На 2-ри май Американският университет в България (АУБ) и радио АУРА провеждат фестивал AURAxAUBG Fest. Събитието ще се организира в центъра на Благоевград, пл. „ Георги Измирлиев “ (подплощадно пространство), като началото му ще бъде сложено в 14 часа. Жителите и гостите на града са добре пристигнали да честват дружно с огромната общественост на АУБ – студенти, преподаватели, администрация, както и към този момент приключили висшето учебно заведение. Инициативата е част от програмата за отбелязване на 30-годишнината на университета и радио АУРА.

Програмата на фестивала ще стартира с изнесено радио шоу с музика и посетители, свързани с историята на университета и радиото. Организаторите възнамеряват занимания за дребни и огромни, а сцената ще бъде предоставена на ученици на АУБ от първия до последния випуск, значими персони от историята на университета и общественици от Благоевград. Артистичната стратегия стартира в 17:00 часа с музикалната школа „ Престо “, последвана от присъединяване на музикалните групи на ученици на АУБ – „ Jin Monic “ и „ Hug or Handshake “, а програмата ще закрият „ Керана и космонавтите “. Ще бъде обособена зона с храни и питиета, където ще бъдат показани локални бизнеси и интензивности, свързани с университета.

Студентското радио АУРА е учредено от Христо Грозев и негови сътрудници през 1991 година в АУБ и е първата частна радиостанция в България. Днес, в своето интернет пространство, то се радва на въодушевена публика както от университета, по този начин и отвън него.

Събитието се реализира с общителната поддръжка на Община Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР