Кенийката Бригид Косгей постави световен рекорд за жени по време

...
Кенийката Бригид Косгей постави световен рекорд за жени по време
Коментари Харесай

Бригид Косгей счупи световния рекорд в маратона при жените

Кенийката Бригид Косгей сложи международен връх за дами по време на маратона в Чикаго. 25-годишната атлетка приключи 42-километровата отдалеченост в едно от най-големите надпревари в света за 2 часа, 14 минути и 4 секунди, с което усъвършенства международния връх на британката Пола Радклиф от 2003 година с 1 минути и 24 секунди.

По-рано тази година Косгей завоюва и маратона на Лондон, ставайки най-младата победителка в английската столица. Кенийката дублира успеха си от предходната година, като бе без конкуренция по улиците на Чикаго и изпревари с 6 минути и 47 секунди етиопката Абабел Йешанех, която остана втора. Трета приключи Гелети Бурка от Етиопия с закъснение от 6:51 минути от Косгей.

При мъжете успеха също бе за Кения. Лоурънс Чероно изпревари с заключителен спринт етиопците Дежене Дебела и Асефа Менгсту. Времето на Чероно бе 2 часа, 5 минути и 45 секунди, с 1 секунда пред Дебела и с 3 секунди пред Менгсту. Британецът Мо Фара, който завоюва маратона на Чикаго през 2018 година, остана едвам осми с време от 2 часа, 9 минути и 58 секунди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР