Кенет Брана създава цяла нова филмова вселена, единодушни са и

...
Кенет Брана създава цяла нова филмова вселена, единодушни са и
Коментари Харесай

Кенет Брана създава цяла нова филмова вселена

Кенет Брана основава цяла нова кино галактика, единомислещи са и „ Ню Йорк таймс “, и „ Ролинг Стоун “ във връзка упоритото предпочитание на английския режисьор да приспособява известните романи на Агата Кристи, написа Българска телеграфна агенция.

След „ Убийството в Ориент експрес “ и „ Смърт край Нил “, новият „ Призраци във Венеция “ се чака на 15 септември и ще затвърди франчайз статута на филмовата поредност по класическите престъпни романи на британската писателка даже и това да не се харесва на почититалите. 

Засега към момента не е ясно какъв брой кино лентата по романи на Агата Кристи възнамерява да снима Кенет Брана, само че наскоро изпълнителният продуцент на " Смърт край Нил " Джеймс Причард  разяснява пред Total Film Magazine вероятността за четвърти филм: " Ако Кен желае да направи още, а Майкъл [Грийн[ желае да напише още, сигурно ще създадем още един. Има още доста материал, тъй че няма да ни липсва ентусиазъм. "  

" Мисля, че има благоприятни условия, нали? С 66 книги, разкази и пиеси - самата тя [Агата Кристи] събира постоянно хората в личните си книги ", сподели Брана още през 2017 година " Чувстваш се по този начин, като че ли има свят - тъкмо както при Дикенс, има повсеместен свят, който е основала - избрани герои, които живеят в нейния свят - който съгласно мен има действителни благоприятни условия. "  

" Убийство в Ориент експрес "

През 2017 година „ Убийството в Оринет експрес “ отприщи и отрицателни мнения измежду почитателите на Агата Кристи, само че съумя да осъществя над 350 млн. щатски $ доходи против едвам 55 млн. бюджет. Филмът беше измежду рекордьорите по звездно наличие през годината – измежду изпълнителите на функциите на 13-те пасажери са Оливия Колман, Уилям Дефо, Пенелопе Крус, Джуди Денч, Джони Деп.  

" Смърт край Нил "

Независимо от разочарованието на част от кинофеновете, триумфът продължава  – през 2022 година, при бюджет от към 90 млн. щатски $ и вълна от негативизъм, „ Смърт край Нил “ съумя да осъществя към 137 млн. доходи. При това продукцията беше обект на рецензии и апели за възбрана в някои страни поради присъединяване на служилата в израелската войска Гал Гадот. Актьорският състав на „ Смърт край Нил “ също е впечатляващ: с изключение на Гадот и Брана във кино лентата играят още Арми Хамър и носителката на „ Оскар “ Анет Бенинг.  

" Призраци във Венеция "

Третият филм от Кристи вселената на Кенет Брана – „ Призраци във Венеция “, още веднъж е със звезден актьорски състав – Мишел Йео, Джейми Дорнан, Тина Фей. И е по един от най-известните известните романи на Агата Кристи – „ Празникът на Вси светии “, като режисьорът го употребява като мотив да сложи огромни холивудски звезди един до различен измежду ексцентричен фон в позицията на обвинени. 

Самият той е в ролята на Поаро, който би трябвало да залови палач, взел участие в спиритичен сеанс.  " Филмът споделя за това дали има нещо невидимо край нас - дух, бог… Няма значение дали Поаро има вяра, или не, той е замесен и ние би трябвало да сме уплашени. " Той изяснява, че с цел да реализира свръхестествената атмосфера  е държал актьорите в незнание за резултатите по време на фотосите.  

 

Както отбелязва „ Холивуд рипортър “ Брана наподобява този път има упоритостта да обогати франчайз продукциите си с хорър лента.  „ Искам хората да идват на кино и да гледат филмите “, изясни режисьорът пред  Hollywood Reporter по мотив желанието да се отдалечава от ден на ден от литературния първоизточник. При това даже най-недоволните фенове не биха могли да обвинят британеца в пренебрежение към романите – в същото изявление Брана споделя, че познава доста добре творчеството на Агата Кристи с помощта на майка си. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР