Кендама е японска игра, развиваща баланс и координация. Предизвикателство без

...
Кендама е японска игра, развиваща баланс и координация. Предизвикателство без
Коментари Харесай

Самураи превзеха Капана СНИМКИ

Кендама е японска игра, разрастваща баланс и съгласуваност. Предизвикателство до безкрайност, което предизвика със своята трудност и по едно и също време с това носи задоволство с всяко малко достижение. Кендама е направена от дървен материал и се състои главно от тама (топка) и кен с купички. Целта на играта е насърчаване на разнообразни баланс трикове.

В Япония заниманието е извънредно публикувано и надали някой в Страната на изгряващото слънце не е чувал за него. Тук в България обаче малко хора са осведомени с забавната японска джаджа. Поне допреди 5 години, когато Серафим Захариев се захваща с кендама, приемайки я като занимание, а след това възпламенява стотици съидейници.

В търсене на салдото и съвършенството Серафим се насочва към кендама - играта, която най-добре ги развива. С отговора на въпроса „ Ами в случай че живеем в свят, в който всеки избира своята супер мощ? “ се заражда и Balance searcher идеологията му за непрекъснато рационализиране.

Кендама трансформира напълно живота на младежа и той стартира да преоткрива себе си, да намира пристрастеност и ентусиазъм във всяко свое начинание. Това, което му остава, е да съобщи на повече хора тази своя идеология. Серафим стартира да търси съидейници, с които да показа удивлението от заниманието.

Така се заражда и концепцията за Кендама България, чиито полезности са шерването, забавата и напредъка. Вече пет години търсачът на баланс сплотява дребни и огромни в едно огромно семейство - общността на самураите.

„ Кендама България е общественост от взаимно подкрепящи се самураи, в непрекъснато учудване от салдото и неговите форми. То непрекъснато пораства и аз извънредно доста се веселя от този факт. Все повече са тези, които се впускат в баланс завършения и развиват същински умения “, споделя Серафим.

Той твърди, че няма „ положителни “ и „ неприятни “ кендама играчи, а единствено такива, които търсят личното си задоволство и развиване по разнообразни способи. Точно на това учи и японската философия KAIZEN - непрекъснато рационализиране в позитивна посока.

Удивени от другите форми на салдото, феновете на играта всекидневно се събират, с цел да обменят опит, да прекарват време дружно и да се забавляват. „ Кендама е единствено един от хиляди мотиви, за връзка с отсрещния “, усмихва се Серафим.

На ул. „ Загреб “ в Капана от зори до здрач цветните кендами подскачат по всички страни. Минувачите се радват и честичко се отбиват, с цел да се срещнат от близко с изкуството. В специфичното ZEN магазинче постоянно има оставени игри за свободно прилагане, тъй че всеки искащ е добре пристигнал да се опитва.

Големият интерес, който възбужда кендама, кара Серафим и съидейниците му да провеждат фестивали на разнообразни места в Пловдив. На особено проведените събития се събират стотици момчета и девойки от общността на самураите. Освен кендама на празниците има и доста други игри, като да вземем за пример известното вървене по въже.

А задачата на мероприятията е веселба. „ За мен концепцията за напредък и задоволство от кендамата е доста по-важна от спортната страна на играта. Не е нужно да си про, с цел да се забавляваш и създаваш страсти и мемоари “, твърди Серафим.

Търсачът на баланс за напред ще продължава да поддържа идеологията си и със пристрастеност и отдаденост да разпръсква позитивизъм. А общността на самураите ще продължава да пораства и да печели нови и нови почитатели.

The Creator’s Model

Омагьосването с кендама на толкоз доста хора, търсещи развлечение, кара младежа да сътвори и личен бранд, който да радва българските почитатели на играта. Нарича го The Creator’s Model.

Кендамата на Серафим е комбиниране на голяма тама с по-голяма дупка за многочислени спайкове и статични трикове. Контрастът сред тъмната дупчица и белия цвят до нея са особено планувани за оптималната видимост, а оранжево райе припомня на логото на Balance searcher.

„ Преобладаващият златисто-жълт цвят вид глитер е знак на светлината, щастието и оптимизма. Шестте крила в тъмно-лилав цвят са присъщи на най-висшите ангели -Серафимите. Всичко това покрито с обичаната ми лепкава багра добавя кендамата “, поделя Серафим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР