Казват, че за да разберете къде отивате, трябва да знаете

...
Казват, че за да разберете къде отивате, трябва да знаете
Коментари Харесай

Тествахме новата Kuga на Ford

Казват, че с цел да разберете къде отивате, би трябвало да знаете от кое място сте пристигнали, само че във връзка с новата Kuga контрастът е толкоз ослепителен, че даже не могат да бъдат открити гените на модела сред това трето потомство на Ford Kuga и първото SUV на " Синия овал " - създаденият взаимно с Nissan Maverick модел от 1993 година. Дизайнерските решения при нововъведението са почтени за магистърска дисертация в кросоувър еволюцията. Третата генерация на моделът е към този момент у нас, а екипът ни направи обширен тест на някои от модификациите ѝ. Ето усещанията ни.
Екстериор  Тествахме новата Kuga на Ford

Всъщност новата Kuga е и доста друга от непосредствения ѝ осемгодишен предходник. Що се отнася до пропорциите то, третата генерация е пораснала в някои връзки. Тя е с 89 мм по-дълъга, 44 мм по-широка, 6 мм по-ниска, а общото ѝ тегло е понижено с 80 кг. Както при двете предходни поколения на Kuga, и Mk3 споделя своите съставни елементи от платформата със актуалния Focus, само че този път стилът е доста по-близък до хечбека. Може би прекалено много. Автомобилът наподобява по-мек, по-малко нападателен в долната линия на прозореца и капака от преди, създавайки усещането, че това е вариация на Focus, който е леко разпънат отвесно.

Интериор  Тествахме новата Kuga на Ford

Вътрешността на новата Kuga е по-модерна, само че в това време е типична за Ford. Пространството в салона е по-голямо от това на Focus, само че спрямо някои от съперниците, може да ви се стори малко. Материалите са качествени, а от сглобката има още какво да се желае, само че тя никога не е неприятна. Паразитни шумове няма. Що се отнася до арматурното табло, то не е от най-вълнуващите, само че пък е функционално, високотехнологично и напълно цифрово. Системите за връзка на телефона с мултимедията, USB точките и опционалният трипинов контакт за домакински щепсел са единствено част от богатото съоръжение на модела. Трябва да отбележим и комфортът, който Kuga предлага в задната част на салона. И до момента в който предните кресла, които не са огромни, са типично за марката ергономични, то откъм гърба подобрението е осезаемо. Регулируемата задна седалка може и да се дели в съответствие 60:40, което добавя положителният комфорт на пасажерите откъм гърба.
Ходови характерности  Тествахме новата Kuga на Ford

И до момента в който визията може да не се хареса на тези, които са фенове на по-суровото офроуд лъчение, то самоуверено можем да кажем, че новата Kuga разполага с много по-добро задвижване и окачване от доста от директните си съперници, както и от донора си - хечбекът Focus. Основните разлики по отношение на множеството модификации на Focus се откриват в задното окачване. Докато Focus се задоволява с по-малко усъвършенстваната торсионна система, всички нови кросоувъри Kuga се възползват от многоточково без значение окачване. Именно това е и главната причина новата Kuga да се усеща великолепно композирана, когато се оправя с поредност от завои на планински път. Този резултат се укрепва и от по-доброто кормилно ръководство, като единствено по-силния крен в завои може да ви подскаже, че не се намирате в лек автомобил. Качеството на возене е другият бенефициент на окачването, макар че то е леко компрометирано от по-твърдата амортисьорна скица на моделите ST-Line с техните спортни настройки. И въпреки всичко, с високопрофилните общоприети гуми остротата на множеството недостатъци на пътната настилка се компенсират. Минус е 4х4 системата, която е налична в някои от версиите. Тя отстъпва на много от съперниците, само че въпреки всичко е идеална за заснежени настилки. По-малкият клиренс също може да се окаже проблем, тъй че в случай че обмисляте да употребявате Kuga главно, където асфалтът свършва, то това не е точният автомобил.
Двигатели  Тествахме новата Kuga на Ford

Хубавото при новата Kuga е, че позната богата композиция от бензинови EcoBoost елементи и дизелови мотори EcoBlue е налична и тук и изборът е огромен. Важно е също, че Ford най-сетне стартира да обръща внимание и на електрификацията. Налични са дизелов EcoBlue с 48-волтова система, както plug-in хибридна версия. За разлика от PHEV предложенията на съперниците, при които се употребява дребен турбобензинов мотор, Ford се стопира на 2.5-литров четирицилиндров елемент, работещ по по-ефективния за хибриди цикъл на Аткинсън. И вместо съставените елементи на електрическото задвижване просто да се прибавят към мотора, тук двата елемента работят в пакет - електрическата сила се употребява, с цел да компенсира неналичието на насилствена индукционна система при по-ниските обороти. На нас обаче най-вече ни хареса класическият двулитров дизел, който има оптимални мощ и въртящ миг и трансформира Kuga в много динамичен и наред с това пестелив автомобил. В тази си версия, съчетана с 4х4 система, разходът на гориво не надвишава шест литра нафта на 100 километра пробег, което е много добър индикатор, поради динамичността, която предлага новата Kuga.
Цена  Тествахме новата Kuga на Ford

Като цяло можем да кажем, че новата Kuga обезпечава по-голяма сигурност по пътищата, което се дължи и на другите системи за подкрепяне на лидера, съдействали за петзвездния рейтинг от Euro NCAP за Kuga, множеството версии са добре оборудвани, качеството на направа е на обичайно равнище, а новият дизайн си остава въпрос на усет. Иначе версиите с по-богато съоръжение се отличават с великодушен лист с екстри, само че ние предлагаме LED фаровете с четири проектора, които са доста положителни и заслужават съществено внимание при избора на разновидности. И по този начин, новата Kuga е един доста порядъчен автомобил с нараснала проходимост, само че какъв брой ще ви коства всичко това? Първоначалната цена e 56 000 лева, което, съдейки по цените на директните съперници е малко над така наречен " златна среда ". Ето и цялата ценова листа на модела.
 Тествахме новата Kuga на Ford

 Тествахме новата Kuga на Ford

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР