Казват, че с възрастта идва увереността. И надали има по-уверени

...
Казват, че с възрастта идва увереността. И надали има по-уверени
Коментари Харесай

5 инфлуенсърки над 60 и техните бюти тайни

Казват, че с възрастта идва увереността. И едва ли има по-уверени дами от тези, трансферирали 60 години. Всъщност, с помощта на изменящите се културни настройки към хубостта, нова вълна от инфлуенсъри набира известност в Instagram. Тези дами имат ослепителен разум, самочувствие и купища житейски опит. Да не приказваме за страхотна визия! Днес ще ви споделим някои от техните секрети за хубост и препоръки за грациозно остаряване.
Мушет Бел

„ Когато растях, хубостта изглеждаше като всичко това, което не бях. Но когато станах на 15-16 години, нещата започнаха да се трансформират. Днес се усещам красива, когато съм отпочинала. През последните години обществените медии отвориха цялостен нов свят за хубостта във всички нейни измерения. Опитвам се да не се усещам прекомерно притисната от всички стандарти и считам, че почивката е най-важна – както физическа, по този начин и прочувствена.

Стареенето е реалност от живота, тъй че в случай че успеем да го приемем с позитивност, отлично! Никога не съм употребила ботокс или филър. Ще се придържам към своите бръчки, заслужих ги. Що се отнася до рутината ми, постоянно след разчистване вечер, употребявам гореща забрадка.”

Лин Слейтър

„ Със сигурност не съм стандартно „ красива “, само че моето отношение към самата мен кара другите да мислят, че съм. Кариерата ми в обществените медии е обвързвана с оборване на стандартните правила. Covid промени публичното мнение по този начин, че като че ли всички хора над 65 години са идентични. А това не е по този начин! Дори мога да ви убедя, че мнозина 60-годишни хора живеят по-здравословно от 40-годишните.

Подходът ми към грима е доста най-малък и рядко се отбивам, в случай че не ходя на особено събитие. Повечето дни нося тониран крем с малко руж за цвят, малко гел за вежди, очна линия и серпантина. Рядко обръщах доста внимание на кожата си, когато бях по-млада. Най-големият ми грях към самата мен е, че не използвах слънцезащитен крем до по-късна възраст и не постоянно се справях със напрежението по здравословни способи.”

Мей Мъск

„ Пораствайки, в никакъв случай не ми е хрумвало, че би трябвало да се усещам красива. Първият път, когато някой сподели, че съм красива, беше, когато се реалокирах в Съединени американски щати на 48-годишна възраст. Характерът беше по-голям от външния тип в Южна Африка. Това, което ме кара да се усещам красива през днешния ден, е да се разхождам по аления килим с превъзходна дизайнерска рокля, с съвършени коса и грим. Следя трендовете в хубостта, тъй като на 73 желая да остана настояща, стилна и непредвидена. Любимите ми артикули за грим са коректор, с цел да скрия пигментните ми петна, декор дьо загар за изглаждане на неравномерния загар, молив за вежди, с цел да придам на лицето форма, серпантина за укрепване на късите ми мигли и самоуверено червило.

Много внимавам с грижата за кожата си. Използвам положителни артикули за измиване на лицето, околоочен крем, хидратиращ крем и еликсир за устни. Използвам и маска за лице, когато имам 20 минути за релакс.”

Грейс Ганем

„ Вярвам, че с придвижване на възрастта опознах себе си по-добре и станах по-уверена в това коя съм. Вярвам, че това самочувствие излъчва хубост. Имам доста банален метод, когато става въпрос за грим. През множеството време се придържам към лека серпантина и глос за устни, нищо кой знае какво. Всъщност не последвам никакви трендове, към този момент разбрах кое работи най-добре за мен.

Моят метод към грижата за кожата стартира с това, което влагам в тялото си всеки ден. Как се усеща тялото от вътрешната страна оказва въздействие на кожата извън. Консумирам доста плодове и зеленчуци и пия доста вода всеки ден. Също по този начин упражнявам леко или вървя бързо, с цел да подкрепям кръвта в кожата – това я прави плътна и регенерирана.”

Ян дьо Вилньов

„ Първият път, когато се почувствах красива, беше, когато бях определена за кралица на бала в гимназията през 1962 година, само че като цяло в никакъв случай не съм желала да се съсредоточвам върху концепцията външният тип да управлява живота ми.

В началото на 70-те години моделите сами се гримираха за фотосесии и аз поставях огромни изкуствени мигли в горната и долната част на очите - това беше известно по това време. Може би тъй като ми се постановяваше да се гримирам за работа, в никакъв случай не съм носила грим в всекидневието си. Моят метод към грижата за кожата постоянно е бил съвсем същият. Пръскам лицето си със студена вода 25 пъти всяка заран след пробуждане и по-късно хидратирам.”

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР