Казусът с нередовния футболист на Барселона от мача срещу Леванте

...
Казусът с нередовния футболист на Барселона от мача срещу Леванте
Коментари Харесай

И на втора истанция отхвърлиха жалбата срещу Барса, остана Спортният трибунал

Казусът с нередовния футболист на Барселона от мача против Леванте минава на трета инстанция, откакто и втората отхвърли жалбата на клуба от Валенсия. “Жабчетата” оповестиха публично, че ще сезират и Спортния арбитражен съд в Испания. Както е известно, двата тима бяха противници на 1/8-финалите за Купата на краля в Испания. В първия дуел каталунците заложиха на младия Чуми, а Леванте завоюва семейството си с 2:1. Няколко дни по-късно стана ясно, че бранителят е бил натрупал пет жълти картона в дубъла на “лос кулес”. Така се появи въпросът дали не е трябвало да бъде осъден за конфликта с Леванте. Клубът от “Сиутат де Валенсия” обаче закъсня с подаването на тъжба. Според разпоредбите това би трябвало да стане до 48 часа от края на въпросната среща. Жалбата обаче беше входирана седмица по-късно - чак след реванша, който Леванте загуби с 0:3.
El #LevanteUD presentará recurso ante el Tribunal de Arbitraje Deportivo del Consejo Superior de Deportes tras la resolución del Comité de Apelación de la @rfef que confirma el archivo de la reclamación por alineación indebida del @FCBarcelona_es en los octavos de #CopadelRey.
— Levante UD (@LevanteUD) January 21, 2019
Първо Дисциплинарната комисия към федерацията отхвърли да прегледа случая тъкмо поради закъснялата тъжба. Последва сезирането на Апелативната комисията, само че и от там е последвал същия отговор. По тази причина в този момент към този момент Леванте се обърна към Спортния арбитражен съд.

Клубът бърза, тъй като се надява при позитивно за себе си разрешаване на проблема да заеме мястото на Барса на 1/4-финалите. А първият мач там - против Севиля - е плануван за сряда вечер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР