Казусът Правителствена болница и превръщането и в детска клиника бързо

...
Казусът Правителствена болница и превръщането и в детска клиника бързо
Коментари Харесай

Казусът Правителствена болница*

Казусът " Правителствена болница " и превръщането и в детска клиника бързо се трансформира в причина за паника в Медицинския факултет (МФ) на Софийския университет. Много лекари, които са приключили или им следва да завършат факултета, зададоха обоснован въпрос - какво има да става с техните специализации и работа, откакто болничното заведение ще спре да съществува в настоящия си тип? Здравният министър Кирил Ананиев увери, че всичко ще е наред, само че в България от дълго време сме се научили, че опре ли до политически решения, всичко е предпоследно. В идващите редове, Actualno.com показва мнението на един от възпитаниците на МФ и причините му за какво нещата са тревожни.
Скъпи сътрудници и преподаватели, споделям се доктор Александър Атанасов и съм ученик на Нашия факултет от Випуск 2015. В момента съм специализант по Детски заболявания. Надявам се да не ме убиете с виртуални камъни, тъй като тази отвратителна обстановка несъмнено ви кара да изпитвате най-малкото злост към педиатрите.
Болница " Лозенец " и МФ с всичките им немалки дефекти са рожденото ми място като доктор и не мога да остана безразличен към това, което се случва. Спомням си безбройните часове в библиотеката, раздразнението, че работеше единствено до 16.30, времето прекарано в дисекционната зала… Когато завършвах, се усещах толкоз изтощен от шест години учене и всичките неуредици, че си потеглих от факултета с облекчение. Сега общуването с преподавателите и студентите ми липсва...
Колеги, МФ и болничното заведение стават жертва на грозни подмолни игри, нямащи нищо общо с благородното предпочитание да се реши тежкият проблем с пръснатите из цяла София детски клиники. Веднага се набиват на очи няколко неща.
Първо , приказва се за явен период на привършване на плана – шест месеца. Милата ни страна повече от 40 години не желае да построи огромна детска болница, а в този момент внезапно ще го направи за шест месеца. Това значи единствено едно – някой с доста мощни позиции има интерес това да се случи. Целта му сигурно не е благородна, по-скоро желае да придобие сградния фонд и парцелите на някоя от актуалните детски клиники. Дали пък не е една четириетажна постройка на бул. " Академик Иван Гешов " 13, намираща се на пешеходно разстояние от бъдещите метростанции на Лъч 3? Дали той не бърза да я събори, с цел да построи нова постройка и да я продаде или отдаде чартърен за големи суми след откриването на новата линия другата есен…
Второ , за какво тъкмо “Лозенец” с нейното несменяемо управление? Дали то не е засегнало по някакъв метод ползите на въпросния състезател, който желае с един удар да реши и двата си казуса?
Трето , бъдете сигурни, че факултетът няма да се закрие. Крайно непопулистко е в страна, която не страда от остатък на медицински фрагменти, а следващата година идват избори. Големият губещ ще бъде личният състав на болничното заведение, който просто ще си загуби работата, а младите лекари-специализанти ще се чудят къде да си продължат специализацията.
В умозаключение ще кажа, че децата не заслужават болница, зачената по този метод. Нейното управление би било подвластно от политици, в нея няма да се назначават способни, а комфортни хора, от което ще пострадат най-невинните пациенти. Грозно е.
Автор: доктор Александър Атанасов
Заглавието е на редакцията!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР