Казанлък. За девета поредна година в парк Розариум“ бяха наградени

...
Казанлък. За девета поредна година в парк Розариум“ бяха наградени
Коментари Харесай

Казанлък: За девета поредна година бяха наградени отличените участници в конкурса за български хляб и традиционни ястия „Хлябът на българина“

Казанлък. За девета поредна година в парк „ Розариум “ бяха наградени отличените участници в изложбата с конкурсен темперамент на български самун и обичайни ястия „ Хлябът на българина “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Организаторите регистрират рекорден брой участници в ревюто тази година - 17 читалища от община Казанлък, 7 пекарни за самун и Професионалната гимназия по лека индустрия и туризъм.
На участниците в състезанието са присъдени три награди – първа 300 лв., втора – 200 лв. и трета – 100 лв., както и три специфични награди присъдени от Ути Бъчваров, който за поредна година е взе участие в ревюто и готви за казанлъчани и гостите на града.
С първа премия бяха отличени обредните хлябове на НЧ „ Алеко Константинов “, с втора на НЧ „ Петко Маналов “ – село Долно Изворово и с трета НЧ „ Светлина “ – Шипка.
Читалището в Ясеново за втора поредна година печели в конкуренцията за обредни хлябове, като в осмото издание на състезанието техният самун бе декориран с маската на Терес, а тази година с венеца на Севт.
Организатори на ревюто са Община Казанлък, Професионалната гимназия по лека индустрия и туризъм и Театър „ Любомир Кабакчиев “.
Проявата е част от програмата на Празник на розата 2019.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР