Казанлък. Водосвет за здраве и благоденствие даде начало на празника

...
Казанлък. Водосвет за здраве и благоденствие даде начало на празника
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът на Казанлък уважи лично тържеството на ОУ “Чудомир“

Казанлък. Водосвет за здраве и благополучие даде начало на празника в ОУ “Чудомир “, оповестяват от пресцентъра на Община Казанлък. Пред събралото се голям брой от сегашни и някогашни преподаватели, деца и родители, другари и близки Галина Стоянова се обърна с думите: „ Тази образователна година е извънредно значима и значима крачка в развиването на образованието в нашата хубава община Казанлък. Защото към този момент умерено можем да кажем, че над 8 000 възпитаници ще прекрачат учебните прагове на учебни заведения, които могат да бъдат пример за България и като здания и материална част, само че и като качество на преподаване. “.
Към родителите кметът на община Казанлък сподели: „ Избрали сте едно учебно заведение, което е извънредно забавно освен с материалната си база, която виждате, че е съвършена, а поради учителите, които са извънреден берекет в Основно учебно заведение „ Чудомир “. Това са хора с доста опит, само че и доста млади, които се поддържат и са основали превъзходен екип. “. Галина Стоянова показа, че е идвала в учебното заведение по-рано, преди започването на образователния празник: „ Видях по какъв начин учителите, които през днешния ден няма да заловен деца за ръка, а са пристигнали да заловен своите сътрудници за ръка. Онези, които назоваваме „ някогашни “ прегръщаха своите учители, познати сътрудници и им предаваха силата и страстта на своите мемоари. На тях желая да благодаря, че са дружно с Вас! На Вас, учители, които през днешния ден ще хванете детската ръка поисквам да сте здрави, да имате доста сили! Защото, с цел да наподобява учебното заведение по този начин и с цел да е цялостно с деца заслугата е Ваша. Бъдете добър и безценен екип, който ще води децата напред! “. Тя означи, че всичките 22 общински учебни заведения на територията на община Казанлък наподобяват по същия безоблачен метод, само че изборът е верен: „ Защото е до сърцето на Вашето дете, може би и Вие самите са учили тук. “ и увери родителите да са спокойни, тъй като децата им ще бъдат обгрижени.
На децата от подготвителните групи Галина Стоянова пожела доста забавление и наслада в красивия учебен двор, а в класната стая – да основават другари, да се обичат, да основават общество, което по-късно да им оказва помощ в клас: „ Успешна образователна година! Бъдете здрави! “ пожела тя и насочи единствено едно предписание - да опазват това, което техните учители са основали като база: „ Милейте за нея, както и за всички места, на които играете в град Казанлък! “.
В началото на учебното празненство гостите на празника приветства Милена Тодорова, заместител шеф на образователното заведение: „ Тази образователна година е по-специална, по-тържествена и по-вълнуваща за нас! Посрещаме 124 възпитаници, които са двойно повече от предходната година. 60 възпитаници в първи клас, разпределени в 3 паралелки и 3 подготвителни групи със 64 възпитаници на 5 и 6-годишна възраст. Този ден ще остане най-вълнуващ и запаметяващ се за учениците, които за първи път минават прага на Основно учебно заведение „ Чудомир “. Вярвам, че децата и учениците от 1-ви клас ще намерят в нашето учебно заведение правилни другари и най-хубавите учители. “, сподели Милена Тодорова и изрече големи благодарности на всички учители, които са се присъединили в летните занимания за облекчение на родителите. Към по-големите тя се обърна с апел да са добър образец за по-малките, а към всички присъстващи - с пожелания за противоречива и сполучлива образователна година, здраве, успокоение и взаимно почитание.
Най-малките поздравиха своите нови другари с къса, красива празнична стратегия.
Както всяка година, по този начин и тази представител от Община Казанлък почете тържеството във всяко учебно заведение на територията на общината с приветствен адрес и цветя от Кмета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР