Казанлък. Изложба с творби от първия художествен пленер Светлина за

...
Казанлък. Изложба с творби от първия художествен пленер Светлина за
Коментари Харесай

Изложба с творби от първия художествен пленер „Светлина за Шипка“ ще бъде открита в Художествена галерия „Христо Песев“ в Шипка

Казанлък. Изложба с произведения от първия живописен пленер „ Светлина за Шипка “ ще бъде открита на 5 септември, неделя, от 17.30 часа на втория етаж на НЧ „ Светлина “, в Художествена изложба „ Христо Песев “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Организаторите разясниха, че задачата на пленера е да сложи началото на огромна дарителска акция за възобновяване на остарялата читалищна постройка в Шипка.

Проектът започва още през лятото с креативен занятия за децата от Школа „ Арт линия “ – Казанлък с началник Ваня Запрянова, които в продължение на два дни рисуваха Етнографски музей „ Чирпанлиева къща “, въодушевени от шипченски здания и монументи на културата. В началото на месец септември в пленера се включиха и художниците Димитър Шопов, Росен Дончев, Гергана Минкова, Мая Чолакова, Момчил Георгиев, Виолета Апостолова, Севда Потурлян и Альона Петришка. Със свои произведения идеята подкрепиха други художници, измежду които Веселина Дамянова – Вес, Ива Яранова, Иван Гайдаров, Ваня Запрянова, Румен Малчев и други.

Всички произведения участващи в пленера ще бъдат изложени дружно с рисунки на шипченски деца по време на Дните на изкуствата и занаятите – Шипка фест.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР