Казанлък. Делегация на Община Казанлък подписа Споразумение за сътрудничество за

...
Казанлък. Делегация на Община Казанлък подписа Споразумение за сътрудничество за
Коментари Харесай

Стара Загора: Делегация на Община Казанлък подписа Споразумение за сътрудничество за 2018 година с побратимения руски град Толиати

Казанлък. Делегация на Община Казанлък подписа Споразумение за съдействие за 2018 година с побратимения съветски град Толиати. Това сподели на конференция Сребра Касева, шеф кабинет на кмета, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Касева разясни, че в състава на делегацията са основният проектант Георги Стоев и общинските съветници доктор Стефка Димитрова и Ахмед Мехмед, които също участваха на конференцията. Толиати е едни от дребното побратимени градове, с които Казанлък подписва годишни съглашения с съответни задания, които би трябвало да бъдат изпълнени през съответната календарна година, като продан на групи, на креативен колективи, на деца и младежи в разнообразни форми на присъединяване в детски и юношески прояви.
Новото в подписания документ за 2018 година е включването на сферата на обучение като обект на съдействие. Предложението на Община Казанлък е да бъде осъществен съвместен продан на учители и възпитаници от Природо-математическа гимназия „ Никола Обрешков “, а от съветска страна предлагането е за Природо-математически Лицей 57. Чрез делегацията от Казанлък са разменени и първи приветствени адреси и дарове сред двете образователни заведения.
Споразумението за 2018 година планува и задължения в региона на туризма, както и визити надлежно в Толиати и Казанлък на туроператори от двата града.
Д-р Стефка Димитрова напомни историята на съдействието сред Казанлък и вторият по значение за област Самара - Толиати, което датира от 1994 година. За първи път контракт за съдействие сред двата града е подписан през 1995 година, през 1999 година се подписва и Протокол за съдействие с автомобилния колос в Толиати. По-късно през 2006 година стартират и първите обмени сред Казанлък и Толиати.
По време на конференцията тримата представители на делегацията споделиха своите усещания от семейството от странастрана на съветските им сътрудници, от визитите си в разнообразни компании, лечебни заведения и културно – исторически забележителности на територията на Толиати. Освен публична среща с кмета на Толиати Сергей Анташев, делегацията от Казанлък е имала и редица срещи с представители на локалната Дума, включтелно и наличие на съвещание на Думата, след което са коментирани редица моменти от организацията на работа на локалните законодателна и изпълнителна управляващи.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР